Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les despeses que et pots deduir a la declaració de la renda
  • CA

La campanya de la renda de l’exercici 2021 ha arrencat amb l’obertura de la presentació de declaracions per via web i per l’aplicació mòbil. Els contribuents poden sol·licitar el seu número de referència per presentar la declaració de la renda o confirmar l’esborrany. A partir d’aquí, és important saber de quines deduccions ens podem beneficiar per pagar menys o fins i tot per aconseguir que ens retornin diners. Aquí una llista dels conceptes que potser us podeu desgravar si compliu els requisits

Compra d’un immoble 

Podran acollir-se a aquesta deducció les persones que van firmar el seu préstec hipotecari per a l’adquisició d’un habitatge abans de l’1 de gener de l’any 2013. La deducció arriba fins el 15% del capital aportat al llarg de l’any 2021, amb un límit establert en 9.040 euros. Sigui com sigui, la desgravació màxima serà de 1.356 euros.

 Lloguer d’un habitatge

 Només hi poden accedir els contribuents que hagin firmat el contracte de lloguer abans de l’1 de gener de 2015 i que aquest contracte sigui vigent en el moment de presentar la renda.

Fills a càrrec

Es poden incloure els fills, sempre que siguin menors de 25 anys i no hagin obtingut rendes superiors als 8.000 euros l’any, a més de viure en el domicili familiar, o també els fills que estiguin estudiant fora de casa. També desgraven fills majors de 25 anys que tinguin una discapacitat superior al 33% i que compleixin la resta de requisits.

Maternitat en mares treballadores

És un benefici fiscal de fins a 1.200 euros anuals per cada fill menor de 3 anys, sempre que la mare estigui treballant. També es pot demanar cobrar 100 euros mensuals.

Família nombrosa o monoparental amb 2 fills

Et pots deduir 1.200 euros per ser família nombrosa, o 2.400 euros en el cas de les famílies nombroses especials. També s’aplica en el cas de família monoparental amb 2 fills, que té categoria de nombrosa.

Fills amb diversitat funcional

En el cas d’un fill amb diversitat funcional igual o superior al 33% a càrrec, hi ha una deducció de 1.200 euros anuals. També si és si tens ascendents de més de 65 anys o amb discapacitat al teu càrrec. L’Agència Tributària fixa 1.150 euros anuals, per cada persona, sempre que no tingui rendes anuals i no present declaració per IRPF.

Despeses de l’escola bressol

Des del 2019, l’Estat estableix una deducció de part de les despeses de l’escola bressol. En aquest cas, és l’escola qui ho gestiona i la deducció -de les quotes escolars, amb un màxim de 100 euros mensuals- t’apareixerà en el teu esborrany de la declaració. Ara bé, només tindràs aquesta deducció si estàs treballant, igual com amb l’ajuda per maternitat.

Plans de pensions

El límit màxim d’aportació a plans de pensions individuals s’incrementa a 1.500 euros, i el límit de deducció és de 1.500 euros o el 30% dels rendiments nets del treball o activitats econòmiques.

Quotes de sindicats, partits i ONG’s

Et pots deduir el 20% de les quotes d’afiliació i aportacions a partits polítics, sindicats, col·legis professionals, ONG’s, fundacions -algunes escoles concertades són fundacions i demanen una aportació a la seva fundació- i algunes entitats de tipus solidari. El màxim que et podràs desgravar són 600 euros.

Més notícies
Pisos dels porxos d'en Xifré, a Barcelona / Pepe Navarro
L’IBI es dispara a Barcelona: un 62% en 14 anys
Notícia: L’IBI es dispara a Barcelona: un 62% en 14 anys
Comparteix
Els administradors de finques reclamen a l'Ajuntament que tingui en compte els propietaris a l'hora de fer polítiques d'habitatge
Joves mirant els seus mòbils / Jordi Play
Barcelona permetrà pagar impostos i multes a través de Bizum
Notícia: Barcelona permetrà pagar impostos i multes a través de Bizum
Comparteix
S'acceptarà a partir de 2023 i abans s'habilitarà el pagament a través de codis QR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa