Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona permetrà pagar impostos i multes a través de Bizum

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que els veïns de la ciutat podran pagar tributs i multes a través de l’aplicació Bizum a partir de 2023. La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, ho ha explicat durant la comissió d’Economia i Hisenda, en què s’ha debatut una proposta de Ciutadans per admetre la liquidació de sancions i d’impostos a través del popular sistema de pagament a través del mòbil.

La proposició de Cs ha rebut el suport de tots els grups municipals. La formació liberal ha demanat que l’Ajuntament incorpori l’ús de Bizum “o una aplicació equivalent sense cost i que ofereixi la mateixa comoditat, immediatesa i seguretat als ciutadans” per saldar el desembors de tributs, multes i qualsevol altra transacció econòmica amb el consistori. El partit ha defensat que era una forma de “facilitar aquestes gestions i evitar despeses innecessàries als ciutadans tant econòmiques com temporals”.

Davant del suggeriment de Cs, el govern municipal ha explicat que està adaptant els equips de l’Ajuntament per tal de permetre l’opció de pagament a distància a través de l’aplicació mòbil a partir de l’any que ve. Abans, però, es preveu que els contribuents puguin liquidar pagaments a favor del consistori a través de codis QR.

La proposta presentada per Cs apressava també a l’Ajuntament a “adaptar-se ràpidament a les noves eines tecnològiques que van sorgint i que es generalitzen a la societat”. El grup municipal taronja ha recordat que “el pagament per mitjans telemàtics està creixent per l’ús cada cop més intensiu i simple de la tecnologia i per l’increment de la imposició de comissions per operacions a les oficines bancàries”.

Afegeixen que és previsible que l’ús d’aplicacions com Bizum continuï creixent, més enllà de l’auge de què gaudeix des de la irrupció de la pandèmia i la decaiguda de l’ús de diners en efectiu. Fins ara, els pagaments a l’Ajuntament es poden efectuar per transferència bancària, amb targeta de crèdit o acudint a les oficines d’atenció al ciutadà.

Més notícies
Barcelona és un enclavament estratègic pels serveis d'intel·ligència internacionals / Foto: Alfons Puertas - Arxiu

La crisi d’Ucraïna torna a esperonar Barcelona com a ciutat d’espies

Notícia: La crisi d’Ucraïna torna a esperonar Barcelona com a ciutat d’espies
Comparteix
Els serveis d'Informació no tenen cap dubte que el crim organitzat rus establert a Barcelona col·laboraria amb Putin
Notícia: La crisi d’Ucraïna torna a esperonar Barcelona com a ciutat d’espies - Mobile
Talls a la Meridiana amb l'amenaça policial de prohibir l'acció / Jordi Play

Els Mossos arrosseguen els manifestants asseguts enmig de la Meridiana

Notícia: Els Mossos arrosseguen els manifestants asseguts enmig de la Meridiana
Comparteix
Els agents tornen a apartar els independentistes que continuen tallant el trànsit
Notícia: Els Mossos arrosseguen els manifestants asseguts enmig de la Meridiana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa