Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos arrosseguen els manifestants asseguts enmig de la Meridiana

Els Mossos d’Esquadra han tornat a desallotjar els seguidors de Meridiana Resisteix que, per cinquè dia consecutiu, han desafiat el Departament d’Interior ocupant un cop més la calçada de l’avinguda Meridiana per interrompre el trànsit en la cruïlla de Fabra i Puig i denunciar les causes judicials contra independentistes. Aquest cop, part dels manifestants han optat per una nova acció nova i s’han assegut enmig de les vies de circulació per fer aturar els vehicles. Després d’uns minuts obstaculitzant el trànsit, els antiavalots els han acabat apartant un a un, alguns arrossegant-los fins a la vorera.

El centenar habitual de seguidors de Meridiana Resisteix han ofert resistència pacífica al desallotjament. Els agents han fet ús de la tècnica de l’arrencacebes per arrossegar els manifestants que no s’han aixecat pel seu propi peu per deixar via lliure al trànsit en una de les principals vies d’accés i de sortida de Barcelona. Igual que els últims dies, la concentració ha continuat en la plaça annexa a l’estació de Fabra i Puig. És la ubicació que la conselleria planteja als organitzadors per congregar-se sense entorpir el trànsit, però Meridiana Resisteix no l’accepta.

El Departament d’Interior denega des del passat dissabte el permís als organitzadors de la protesta per seguir envaint la calçada de la Meridiana, com han repetit 671 vegades des que el Tribunal Suprem va dictar la sentència contra els dirigents jutjats del Procés, a octubre de 2019. Meridiana Resisteix va aplegar més manifestants dels habituals dissabte passat per desobeir les indicacions d’Interior. A l’acció es va sumar la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, cosa que va generar crítiques de l’oposició i malestar a ERC, que dirigeix la conselleria d’Interior.

Des del dilluns, els Mossos desallotgen cada vespre els manifestants després que envaeixin els carrils de circulació durant uns minuts. Els antiavalots van actuar aquest dimarts després que els partidaris de Meridiana Resisteix duguessin cinc minuts tallant el trànsit. Tot i que els Mossos es van desplegar, es van viure alguns moments de tensió entre detractors dels talls convocats per Meridiana sin cortes i els independentistes.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ningún problema cuando les embarguen las pensiones por la multas, se las pagará la
  Ningún problema cuando les embarguen las pensiones por la multas, se las pagará la " pija-trapi". febrer 16, 2022 | 22:32
  Triste muerte les espera a estos viejos corrupgentes.
 2. Icona del comentari de: catala a febrer 17, 2022 | 02:43
  catala febrer 17, 2022 | 02:43
  Gossos del Tsunami on sou??? Esbirros espanyols!
 3. Icona del comentari de: Antoni Campany a febrer 17, 2022 | 08:55
  Antoni Campany febrer 17, 2022 | 08:55
  Amoros de Homrani, vols dir que ets sant? o ets un feixista com el Homrani, que va assassinar velles a destajo per la seva INCOMPETENCIA I MALALT ABSOLUTA, amb tu de carnisser? Sou miserables, ineptes i perversos com el Junqueras el vostre mestre en MALDAT I PODER ABSOLUT. DEMOCRACIA O JUNQUERAS
 4. Icona del comentari de: josep a febrer 17, 2022 | 09:45
  josep febrer 17, 2022 | 09:45
  sense sang i foc no farem la independència
 5. Icona del comentari de: decastellar a febrer 17, 2022 | 16:13
  decastellar febrer 17, 2022 | 16:13
  Fan pena, molta pena aquests hiperventilats...
 6. Icona del comentari de: Laia a febrer 17, 2022 | 18:44
  Laia febrer 17, 2022 | 18:44
  Que feliz me hace esto, la verdad.

Nou comentari

Comparteix