Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts pacta amb Colau un pla per reduir les ràtios a les escoles bressol
  • CA

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha provat una proposició presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya per establir un calendari i planificació per reduir les ràtios d’alumnes a les escoles bressol municipals. La proposta s’ha aprovat per unanimitat, i també reclama la incorporació als centres de nous perfils professionals per atendre les necessitats especials dels infants.

La proposició aprovada ha estat fruit d’una transacció amb el govern de Colau i Collboni, que ha acordat millores concretes en la gestió de les escoles bressol. En concret, que treballi en la planificació per garantir seguir amb la millora de ràtios progressiva a totes les escoles bressol municipals, augmentant el nombre de professionals, com s’ha fet des del 2015, paral•lelament a seguir incrementant l’oferta de places i la cobertura de la demanda.

També s’ha acordat treballar per la incorporació de nous perfils professionals, amb especial atenció en l’Educació Especial, que donin recursos i servei a tota la xarxa d’Escoles Bressol municipals per poder atendre les necessitats especifiques de l’alumnat, de manera progressiva i responent a criteris d’equitat.

Junts denuncia la invisibilitat dels problemes de l’escola bressol

“Venim d’unes setmanes en què s’han realitzat diverses jornades de vaga dins el món educatiu, però sovint el primer cicle d’Educació Infantil queda invisibilitzat, i creiem que era necessari posar-hi veu”, ha argumentat la regidora de Junts Neus Munté. La regidora del grup de Junts ha afegit que “demanem un pla de millora que abordi tres aspectes claus: el calendari, la ràtio i també la incorporació de nous perfils professionals per atendre tot allò relacionat amb l’educació especial”.

De fet, les escoles bressol tenen un calendari diferent de les altres etapes educatives, i tot i que el Departament d’Educació emet cada any l’ordre que estableix el calendari escolar, pel que fa al 0-3 són els ajuntaments que tenen la potestat d’establir quin dia s’inicia i quin dia finalitza el curs.

Una escola bressol municipal de l'Eixample / ACN
Una escola bressol municipal de l’Eixample / ACN

Pel que fa a la ràtio, Neus Munté ha explicat que la xarxa d’Escoles Bressol Municipals compta amb 100 centres amb 8.553 places, cobrint el 65% de les sol·licituds de matriculació presentades per les famílies. “Som plenament conscients que amb aquestes dades no es pot baixar el nombre d’infants per classe, però la ràtio també es pot baixar augmentant el personal”, ha afirmat.

Pel que fa a l’educació especial, segons dades de Junts hi ha 193 infants matriculats amb necessitats educatives especials, més els infants que requereixin un suport específic i que no han estat diagnosticats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa