Peral diu que l’altre acusat de crim de la Urbana es comportava “com un psicòpata” amb ella

L'acusada insisteix que el seu examant i ara enemic, i també acusat, va matar Pedro Rodríguez i la va obligar a encobrir-lo

L’acusada pel crim de la Guàrdia Urbana Rosa Peral ha assegurat aquest divendres durant la seva declaració davant el jurat que l’altre acusat i examant seu, Albert López, “s’ha comportat com un psicòpata” amb ella. “Pegar-me no m’ha pegat. M’ha insultat”, ha assegurat a preguntes l’advocat defensor de López, José Luís Bravo, durant l’interrogatori a l’acusada.

L’advocat també ha assenyalat les taques vermelles que ella tenia al coll després del crim, i ha sostingut que van ser a causa d’una baralla amb la víctima, Pedro Rodríguez, amb el qual segons l’acusació i la defensa de López tenia problemes: “No tenia marques al coll. Era vermellor per nervis, com tinc ara”, ha dit Peral, que en la seva declaració no duia el mocador al coll que ha portat durant la resta de sessions.

Bravo ha exhibit converses entre els dos acusats per demostrar que mantenien una relació fins després del crim, en contra del que afirma Peral. Segons ella, van ser amants en el passat i ell, per gelosia, va matar Pedro Rodríguez –amb qui ella convivia el maig del 2017– després la va obligar a fer veure que seguia viu, cosa que segons la versió de Peral va aconseguir amenaçant-la i amb un “control exagerat”. Fins al punt que va simular ser amigable amb ell per no fer-lo enfadar, manté.

També ha negat que López l’animés a trucar als Mossos d’Esquadra per confessar el crim i al·legar defensa pròpia, tal com sosté la defensa d’ell, que assegura que Peral li va demanar que no la delatés perquè temia perdre la custòdia dels seus filles.

L’interrogatori de l’advocada de Peral, Olga Arderiu, s’ha centrat a mostrar la suposada bona relació que ella mantenia amb la víctima, amb la intenció de contradir la tesi de la fiscalia, que sosté que els dos acusats van cometre l’assassinat de Pedro com una “perversa prova de amor” mútua.

Les preguntes del jurat –les fan arribar al jutge que presideix el judici, Enrique Rovira del Canto– han posat en qüestió per què no va lliurar als Mossos les proves de què disposava, com el mòbil de la víctima amb què enviava missatges per fingir que Pedro seguia viu, o per què no va explicar que López havia saltat la tanca de casa seva i va mostrar les empremtes que va deixar en fer-ho.

Més informació

Nou comentari