Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fiscal defineix el crim de la Urbana com una “diabòlica i perversa prova d’amor”
  • CA

L’acusada pel crim de la Guàrdia Urbana Rosa Peral ha negat aquest dijous durant la segona part de l’interrogatori de la fiscalia va començar ahir amb ella que l’assassinat de la seva parella, Pedro Rodríguez, fos “una diabòlica i perversa prova d’amor” amb l’altre acusat de la causa, Albert López, que era el seu amant.

El concepte de “diabòlica i perversa prova d’amor”, ha sigut encunyat pel fiscal del cas, Félix Martín. “No és cert que aquest crim no és més que una diabòlica i perversa prova d’amor que els havia d’unir a vostè i Albert per sempre?”, ha plantejat el ministeri públic.

L’acusada, que manté que l’autor de l’assassinat va ser Albert López –ell, en canvi, l’acusa a ella– ha negat rotundament el que li preguntava el fiscal. “Per descomptat que no. Jo l’únic que tenia d’ell era un seguit d’amenaces i de control. Això no és tenir cap prova d’amor”, ha dit.

La bala que faltava a la seva pistola, a casa

Peral també ha assegurat que té a casa la bala que faltava en la seva arma reglamentària de la Guàrdia Urbana, que se sospita que va poder estar implicada en l’assassinat, tot i que no se sap del cert com el van matar. El cadàver de Pedro Rodríguez va ser cremat i els forenses no han pogut determinar la causa de la mort. Tot i que van trobar fractures al cartílag del coll, els pèrits creuen que tant poden ser d’un estrangulament com lesions post mortem durant el trasllat el cadàver.

Tanmateix, el fet que faltés una bala a l’arma de l’agent implicada en el cas sempre ha estat en la investigació, i l’altre acusat –Albert López, ara enemic seu– manté que va ser ella la que va matar d’un tret Pedro Rodríguez. La versió de Peral és que López el va assassinar amb una destral. Sigui com sigui, avui Peral ha mantingut que quan va fer unes pràctiques de tir a la Guàrdia Urbana li van aconsellar no portar el carregador ple, i que per això guarda una bala de l’arma reglamentària a casa, on tenia altres bales.

Al cotxe on van cremar la víctima es va trobar una bala, però els pèrits han descartat durant el judici que sigui munició reglamentària de la Guàrdia Urbana. En canvi, podria ser una bala ornamental del clauer que la Pedro Rodríguez i la seva exdona van regalar als convidats del seu casament.

Per què va esborrar una foto d’una mà ensangonada?

Peral ha defensat al llarg de l’interrogatori que no va denunciar als Mossos d’Esquadra que López l’estava amenaçant després del crim perquè tenia por que, si no el detenien immediatament per falta de proves, ell podria fer-li mal, tant a ella com a les seves filles, i ha fet constants referències a la violència masclista.

Però el fiscal li ha mostrat una foto d’una mà ensangonada que López li va enviar el 2 de maig del 2017 –l’endemà de la nit del crim–, que ella va eliminar juntament amb altres els missatges dies després. Els forenses informàtics han pogut recuperar-la, i avui el fiscal li ha dit: “Tenia la prova més gran i vostè l’esborra”.

L’acusada ha respost que no considera que això fos una prova clara davant dels Mossos. I sobre les taques de sang a la cara de López la nit de el crim, quan el va veure amb la destral i una pistola, ha dit, per justificar que manté que no va pensar que hagués matat Pedro Rodríguez: “Puc arribar a la conclusió que l’ha pogut sagnar el nas … Moltes conclusions que poden no ser les vàlides “.

Pedro va moure el sofà

Pel que fa a al sofà de la planta baixa de la casa on van passar els fets –on vivia Peral amb les seves filles i des d’uns mesos abans de la seva mort, també Pedro Rodríguez–, Peral ha assegurat que el van llençar “molt abans de l’1 de maig perquè hi havia ratolins. Ha assegurat que va ser el mateix Pedro qui va treure al sofà de l’habitació i el va deixar davant dels contenidors d’escombraries que hi ha davant la casa.

El fiscal ha insistit que, durant una conversa l’11 de maig, va dir que necessitava una furgoneta –amb la qual creu que van moure al sofà després del crim– perquè s’havia de comprar un matalàs nou: la fiscalia considera que va ser un lapsus de Peral en el “pla que tenien” els dos acusats i que López va corregir-lo ràpidament.

Ella ha defensat que havia acordat molts canvis amb Pedro, a més del sofà, incloent el nou matalàs i, pel que fa a la suposada coautoria amb López, ha dit: “L’únic pla que he tingut ha estat un pla de futur amb Pedro”.

L’interrogatori de l’advocat defensor d’Albert López, José Luis Bravo, s’ha centrat a assenyalar els problemes de parella que Peral tenia amb la víctima a través de converses de Whatsapp, que ella ha dit que era una cosa puntual: “Pedro en tot moment va estar ajudant-me, em va ajudar a robar un advocat per al cas de la pornovenjança, per portar la custòdia de les meves filles, m’ajudava en tot el que podia i més. Crec que és l’última persona que jo podia odiar “.

Més notícies
Cinquanta proves d’embaràs i altres hipèrboles del crim de la Guàrdia Urbana
Notícia: Cinquanta proves d’embaràs i altres hipèrboles del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Rosa Peral esgota el fiscal i exaspera el magistrat que presideix el judici en la primera sessió en què declara com a acusada
Peral intenta fer creure al jurat que els correus passionals a l’altre acusat del crim eren comèdia
Notícia: Peral intenta fer creure al jurat que els correus passionals a l’altre acusat del crim eren comèdia
Comparteix
L’acusada de matar l’agent de la Guàrdia Urbana que era la seva parella manté que volia tranquil·litzar Albert López

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa