Peral intenta fer creure al jurat que els correus passionals a l’altre acusat del crim eren comèdia

L’acusada de matar l’agent de la Guàrdia Urbana que era la seva parella manté que volia tranquil·litzar Albert López

“T’he estimat molt durant cinc anys i no puc deixar d’estimar-te d’un dia per un altre, deixa que parlem”. O bé: “Només tu m’has tingut i vull que em continuïs tenint”. O, encara: “Porfa, almenys pel cinc anys que hem estat junts, parlem, que això no acabi així”.

Són tres dels correus que Rosa Peral va enviar a Albert López el gener del 2017, dies després que ell hagués amenaçat la seva parella, Pedro Rodríguez. I Rodríguez moria assassinat quatre mesos i escaig després, un crim pel qual ara estan acusats Pera i López. Tots tres formaven un triangle amorós molt conflictiu que havia sorgit a la Guàrdia Urbana de Barcelona, on treballaven.

I avui el judici pel cas, que ja s’acosta al final, ha arribat al dia en què declara Peral, la primera dels dos acusats que intervé.

La primera part de la sessió de l’interrogatori del fiscal –el primer de preguntar i que encara ha de continuar després d’un recés que s’ha fet poc després de les 12 del migdia– s’ha centrat a intentar demostrar que Peral i López havien mantingut una relació sentimental molt passional i que l’havien reprès –o l’estaven reprenent– el 2017, quan Peral ja convivia amb Rodríguez. La seva intenció és evidenciar que tots dos tenien motius per matar Rodríguez, que es presentava com un impediment entre ells.

Però Peral vol just el contrari, i ha gastat molta saliva intentant negar-ho i donar la volta a totes les proves, com es correus electrònics que el fiscal li ha mostrat, a ella i al jurat que la jutja.

Entre els documents exhibits, hi ha un correu de López del gener del 2017, ple de ràbia i enviat a Peral dies després d’haver-se presentat a la casa on ella viva aleshores amb Rodríguez, on els va insultar i escridassar. “Aquell dia no van arribar a les mans perquè jo li vaig dir a Pedro que no entrés en la discussió, però feia por”, ha dit l’acusada.

Aleshores ha sigut quan el fiscal i ha demanat explicacions sobre el fet que si realment tenia por, i després de rebre un correu de López en què li deia “em feu fàstic” i “no l’he matat perquè no ho vals”, ella li va escriure coses tan passionals com “només tu m’has tingut i vull que em continuïs tenint”.

“Jo li vaig dir això però en realitat no volia estar amb ell. Volia guanyar temps. És cert que ho vaig fer malament, però és perquè ell estava tranquil quan jo li deia coses així i llavors m’apartava. I vaig pensar que així m’apartaria d’ell i ens deixaria tranquils. Perquè vaig pensar que tenia un problema mental”.

“Em vaig quedar l’anell però em vaig plantejar llençar-lo a les escombraries”

Un altre dels episodis estrella del cas que s’han tractat en la primera part de la sessió d’avui ha sigut el de l’anell que López li va regalar a Peral i que ella es va posar. Li va arribar a enviar una foto de la seva mà amb l’anell posat. Però avui ha assegurat que “no sabia què fer amb l’anell”, i que dubatva entre quedar-se’l, tornar-li o “llençar-lo a les escombraries”. “Me’l vaig quedar perquè no li donava cap importància, però com que sabia que altra gent podia interpretar-ho d’una altra manera i que si Pedro ho sabia li sentaria fatal, li vaig dir que li volia tornar però que si no quedàvem de seguida el llençaria”, ha assegurat.

Nou comentari