Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’últim testimoni del judici revela que es va trobar el mòbil del mort a l’armari de Rosa Peral
  • CA

El telèfon de l’agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez va ser localitzat pels Mossos d’Esquadra dins d’un armari al domicili de Rosa Peral. Segons ha insinuat en el judici el cap de la investigació, aquesta troballa confirmaria que Peral va estar fent servir el telèfon de la víctima quan ell ja estava mort. En la mateixa declaració el sergent dels Mossos ha explicat que han pogut comprovar pels rastreigs dels telèfons que els dos acusats van estar junts els dies posteriors al crim, quan creuen que van aprofitar per desfer-se del cos cremant-lo dins del seu cotxe al pantà de Foix. El mateix testimoni també ha deixat clar que no tenen dubtes que van caldre dues persones per calcinar el vehicle.

El sergent dels Mossos d’Esquadra que va ser el responsable de coordinar la investigació del crim ha estat l’últim dels testimonis que han passat pel judici a l’Audiència de Barcelona aquesta setmana. El policia ha detallat que quan van anar a casa de Rosa Peral per comunicar-li que s’havia localitzat el cotxe de la seva parella calcinat amb un cos a dins, ella no els va deixar entrar adduint que les seves filles dormien. “Ens diu que està sola, que han discutit i que ell ha marxat, i ens ensenya un missatge on Pedro li diu que apaga el telèfon perquè no vol ficar-la en els seus problemes”, ha explicat el sergent. Una dies més tard els Mossos van creure que els missatges que es van enviar aquella nit des del telèfon de Pedro Rodríguez van ser escrits per Peral.

Segons el relat del cap de la investigació, el diumenge 14 de maig, després de la detenció de Peral, durant un escorcoll en el seu domicili van trobar el telèfon de la víctima apagat dins d’un armari de l’habitació d’ella. El telèfon estava juntament amb documentació i la placa d’identificació policial de Pedro Rodríguez. El sergent ha explicat que els missatges que Peral els va ensenyar el primer dia “van ser enviats des d’aquell telèfon, i el tenia ella”.

El mateix policia ha explicat que el rastreig dels telèfons que van fer durant la investigació situen els dos acusats junts els dies posterior del crim, quan segons els Mossos haurien aprofitat per desfer-se del cadàver de Pedro Rodríguez cremant-lo dins d’un cotxe en una pista forestal propera al pantà de Foix. També ha confirmat que el lloc on es va trobar el cotxe i la manera com estava situat els va fer creure que hi havien participat dues persones. “Allò del vehicle semblava que estava planificat, perquè era en un lloc que no es veia i que no és de pas. S’havien pres les molèsties de deixar-lo allà expressament”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa