Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El passeig de Gràcia tindrà un ‘porta a porta’ de brossa orgànica
  • CA

El passeig de Gràcia tindrà un ‘porta a porta’ en miniatura, per a recollir la fracció de brossa orgànica de 242 edificis amb servei de porteria. El proper 4 de juliol els veïns i veïnes residents en aquestes finques, així com els treballadors de les oficines que contenen, disposaran d’uns bujols per a les escombraries que fins ara havien de llançar al contenidor marró.

El govern d’Ada Colau expandeix així la prova pilot que va iniciar en aquests mateixos blocs de pisos d’alt nivell adquisitiu, on ja hi havia implantat cubells com aquests per recollir residus de rebuig, és a dir, els del contenidor gris. A la brossa orgànica s’hi poden llançar per exemple restes de menjar, bossetes d’infusions i marro de cafè, pals de gelat, paper de cuina i podes de jardineria.

El consistori ja ha iniciat una campanya de comunicació per als afectats: informadors visiten cada edifici per explicar com funcionarà la recollida el mes vinent. També es pengen cartells als edificis i s’entreguen díptics informatius en català, castellà i anglès perquè la informació arribi a cada habitatge i oficina involucrats.

Els porters, la clau

A diferència del porta a porta de Sant Andreu o de Sarrià, aquest servei personalitzat al passeig de Gràcia té un truc: seran els porters i porteres de les finques qui traurà els bujols al carrer a l’hora que marqui el consistori i els tornarà a entrar un cop buidats pels operaris de neteja. “Aquest servei es gestiona a través de les persones que treballen a les porteries, encarregades de recollir els residus dels veïns i les veïnes del seu corresponent edifici i de treure i recuperar els bujols en els horaris indicats”, indica l’Ajuntament.

Una informadora explica a una portera del Passeig de Gràcia com funcionarà el porta a porta d'orgànica / Ajuntament de Barcelona
Una informadora explica a una portera del Passeig de Gràcia com funcionarà el porta a porta d’orgànica / Ajuntament de Barcelona

Així doncs, els residents no hauran de treure la seva bossa a la vorera ni un sol dia, si així ho desitgen. I si queden bujols als portals malmetent la imatge de l’avinguda, part de les culpes se les emportaran els porters. La raó oficial és que a l’artèria estrella de l’Eixample hi ha pocs contenidors: “En aquesta zona, excepcionalment turística i amb molts comerços, el nombre de contenidors de recollida a la via pública és baix i es prioritza la recollida del rebuig i l’orgànica dels domicilis a través de les porteries”.

La iniciativa forma part d’una de les línies estratègiques de la nova contracta de neteja i recollida de residus, que aspira a incrementar la recollida de la fracció orgànica a la ciutat. L’objectiu municipal és fer créixer el volum de residus que es reciclen del 40% actual fins al 65% el 2035. L’orgànica, a més, ofereix moltes facilitats de reciclatge i fins i tot es pot usar per generar adob a través del compostatge i biogàs en plantes de descomposició controlada.

Més notícies
Vista del Passeig de Gràcia / Foto: Jordi Play
El passeig de Gràcia celebrarà el seu bicentenari amb 3 anys d’activitats
Notícia: El passeig de Gràcia celebrarà el seu bicentenari amb 3 anys d’activitats
Comparteix
El programa inclourà exposicions, concerts i gastronomia i gaudeix d'una exempció fiscal de l'Estat
Diversos cubells d'escombraries del porta a porta a Sant Andreu / Jordi Play
Colau suspèn la segona fase del porta a porta a Sant Andreu
Notícia: Colau suspèn la segona fase del porta a porta a Sant Andreu
Comparteix
Els comuns, pressionats per l’oposició del PSC i les deficiències del nou sistema, s’avenen a consensuar una nova estratègia
El llimoner multat a Sarrià / Twitter - Leo Bejarano
Multa surrealista a una veïna de Sarrià per un llimoner a la porta de casa
Notícia: Multa surrealista a una veïna de Sarrià per un llimoner a la porta de casa
Comparteix
L'Ajuntament li ha enviat un avís de sanció de 1.500 euros
Imatge del primer vespre de porta a porta a Sant Andreu del Palomar | Jordi Play
La FAVB critica la “política erràtica” de l’Ajuntament amb el porta a porta
Notícia: La FAVB critica la “política erràtica” de l’Ajuntament amb el porta a porta
Comparteix
L’entitat considera que el govern municipal no té un full de ruta per implantar un model contrastat a Europa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa