Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB critica la “política erràtica” de l’Ajuntament amb el porta a porta
  • CA

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha criticat la “política erràtica” de l’Ajuntament amb el nou sistema de recollida porta a porta, un model “eficient i contrastat” que ja s’utilitza a molts països de la Unió Europea i a moltes localitats de Catalunya. L’entitat considera que la suspensió de la segona fase del porta a porta a Sant Andreu és un “retrocés” important i lamenta que el govern municipal hagi canviat el full de ruta per “proves pilot, rectificacions sobre la marxa i improvisacions tàctiques”.

En un comunicat molt dur, la FAVB culpa l’Ajuntament per haver perpetuat la idea que els “residus sòlids domèstics són residus municipals i no personals”, fet que ara complica molt la transició cap a un model de recollida on el ciutadà s’ha de fer responsable de les escombraries que genera. A més, denuncien que el sistema de recollida amb contenidors està obsolet i no més ha servit per omplir Barcelona amb 40.000 contenidors i arribar a una taxa de recollida selectiva del 38%, molt allunyada de les exigències de la Unió Europea.

El porta a porta és el futur

Des de la FAVB consideren que l’aposta pel porta a porta era l’adequada i que només cal “col·locar contenidors intel·ligents en els indrets on per la tipologia i densitat dels habitatges sigui impossible el porta a porta”. L’entitat recorda que Barcelona incompleix “tots els compromisos” que ha adoptat en matèria de recollida de residus, ja que enguany la taxa ja hauria de ser del 50%, el 2025 del 55%, el 2030 del 60% i el 2035 del 65%.

L’entitat reconeix que el porta a porta “necessita de la complicitat veïnal”, però considera que el sistema tindria una acollida molt millor si l’Ajuntament atengués les “peticions raonables” que han fet els veïns i sancionés les conductes incíviques. També aposten per regular la taxa de recollida en funció de la generació de residus que faci cada llar, bonificar les que més i millor reciclin i sancionar els que incompleixin. “Pot no agradar, però la desídia d’alguns, amagats en l’anonimat, no l’han de pagar els altres o el medi ambient”, diuen. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 21, 2021 | 22:25
    Tripartit no, gràcies octubre 21, 2021 | 22:25
    La FAVB, receptora de subvencions de la Comuna Pudenta està a favor del espionatge dels veïns a base de controlar les deixalles. Però ni la FAVB ni la Colau es queixen del ús indiscriminat dels recipients de plàstic i de vidre no retornables ni del ús innecessari de safates i envasos del mateix material que generen la major part dels residus. Ells el que volen és que continuem generant una muntanya de merda cada dia, però ben seleccionadeta, que després les empreses madrilenyes que la recullen ja la tornaran a barrejar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa