Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou mirador culmina l’escullera de l’hotel Vela i el trencaones
  • CA

Les Escales i el Mirador Vela, ubicades al costat de l’Hotel W Barcelona, culminen la transformació de la Nova Bocana de Barcelona, una de les icones del litoral català i d’on surt l’actual trencaones. El nou espai relliga la zona i té vistes 360º. L’ha inaugurat aquest dijous el president del Port de Barcelona, ​​Damià Calvet. L’obra ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros, a càrrec de la concessionària Nova Bocana Barcelona.

“Aquest nou espai suposa la culminació del Passeig Mare Nostrum, ampliant i connectant el espais per als ciutadans de l’entorn del Port de Barcelona, en una zona molt transitada per veïns i visitants, que a partir d’ara podran accedir de forma molt més fàcil a la plaça Rosa dels Vents”, ha celebrat el Port en un comunicat. “Avui obrim un nou carrer amb vistes a tot Barcelona i des d’on també es podrà veure, de forma privilegiada, la Copa Amèrica que acollirem l’any 2024”, ha indicat Calvet.

Les escales i el mirador s’alcen sobre una estructura de formigó oculta cimentada sobre l’escullera, que serveix de base per a una segona estructura metàl·lica sobre la que s’assenta la superfície de panells de formigó que hi ha a la vista. “Seguint un espectacular model tridimensional, aquests integren estèticament el conjunt en l’entorn alhora que garanteixen la màxima resistència de les estructures en condicions climàtiques extremes, com les que es donen en un trencaones”, afegeix el Port a la seva nota.

Dos usuaris del nou mirador a tocar de l'hotel W, amb la platja de fons / Foto: ACN - Blanca Blay
Dos usuaris del nou mirador a tocar de l’hotel W, amb la platja de fons / Foto: ACN – Blanca Blay

En roda de premsa, Calvet ha emfatitzat que es tracta d’una obra on arquitectura i enginyeria “es donen la mà i el braç”: “És una intervenció urbana, gairebé una peça escultòrica, l’excel·lència es troba en els detalls. Quan s’executa es necessita un nivell de detall que fa que mostris aquesta excel·lència, és una obra que té molts detalls que mostra la voluntat de ser excel·lents”, ha defensat. L’obra ha estat projectada per l’arquitecte Carmelo Zappulla, de l’estudi barcelonès External Reference, i l’ha executada Construcía sota la direcció d’obra de Pigra Engineering.

Nou mirador entre la platja de Sant Sebastià i la plaça Rosa dels Vents / Foto: APB
Nou mirador entre la platja de Sant Sebastià i la plaça Rosa dels Vents / Foto: APB

Les escales connecten la plaça Rosa dels Vents i el nou passeig del Trencaones amb la platja de Sant Sebastià de Barcelona. La grada permet admirar el litoral gràcies a unes vistes privilegiades de la platja i el mar. Tot i que en ser concebuda encara no se sabia que Barcelona acolliria la Copa Amèrica 2024, una funció de l’espai serà amb tota probabilitat permetre als aficionats seguir aquestes regats i altres competicions nàutiques.

La reforma del Moll de la Fusta, repescada

Un altre punt del litoral que estrenarà nova imatge és el Moll de la Fusta. Durant el primer mandat dels comuns, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va negociar la reforma d’aquest punt del districte per suavitzar el desnivell que provoca la Ronda Litoral al seu pas pel Port Vell. No obstant, l’obra està aturada des de 2019. El president del Port, Damià Calvet, va avançar dimarts a la nit en una entrevista al programa bàsics de betevé que Ajuntament i Port reactiven ara el pla.

Segons va dir, l’objectiu és “permeabilitzar” l’accés al mar i que ja es vegin les primeres millores l’any vinent, abans de la Copa Amèrica de Vela 2024. Concretament va citar un pas més amable des de la Rambla i des de la Via Laietana, tot i que no arribaria a temps pel certamen la reforma de la plaça Medinaceli. El Port Vell també té en perspectiva habilitar l’accés del públic fins arran d’aigua al moll del World Trade Center.

Cap reunió sobre creuers

Calvet també va admetre a televisió que no té a l’agenda cap reunió convocada sobre creuers, malgrat la polèmica petició de l’alcaldessa Ada Colau de limitar aquestes naus turístiques. Ha insistit que ja va explicar que no hi ha hagut “cap creixement alarmant del nombre de creuers, sinó que són les mateixes xifres que abans de la pandèmia”. I ha apostat per mantenir el full de ruta pactat amb el propi govern d’Ada Colau el 2018, que veu la millor forma de limitar de forma sostenible els creuers.

“Difícilment a mitja partida podem canviar les coses perquè no serem capaços d’aconseguir el que tots volem”, ha advertit al govern municipal, per recordar-los també que grans navilieres com MSC i Royal Caribean estan a punt d’invertir en les seves noves terminals a Barcelona. “Si els preocupa [al govern] la congestió de turistes el que hem de fer és diversificar els punts d’arribada“, ha defensat. Així, ha indicat que el Port treballa amb Turisme de Barcelona per evitar aglomeracions de creueristes que entren a la ciutat per Ciutat Vella, per exemple firmant convenir amb autobusos i taxistes que els traslladin directament del moll fins a espais com el Parc de la Ciutadella.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Toni a juliol 02, 2022 | 12:30
    Toni juliol 02, 2022 | 12:30
    Molt maco, però espero que d 'aquí quatre dies no estigui ple de grafitis, com la resta de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa