Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Copa Amèrica es competirà a Barcelona entre juny i novembre de 2024

Ja hi ha dates perquè la Copa Amèrica de vela es disputi a Barcelona el 2024. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha avançat que les primeres regates seran el juny de 2024, quan es preveu que es concentrin les competicions de les categories de joves i de dones, inèdites fins ara. Les curses es reprendran després de l’estiu, amb les eliminatòries entre els equips aspirants a desbancar el vigent guanyador, l’Emirates Team New Zealand, que organitza l’esdeveniment per haver-se imposat en l’últim campionat i que ha triat la capital catalana com a pròxima seu. Les finals en què l’últim campió del torneig degà dels esports marítims i un oponent rivalitzaran pel guardó posaran el colofó entre octubre i novembre de 2024, segons ha apuntat Collboni en una entrevista concedida a Forbes.

Collboni ha celebrat que la Copa Amèrica ocupara “molt mesos d’activitat en què la ciutadania i els visitants podran seguir les regates”. En la mateixa entrevista, el tinent d’alcalde també ha recalcat que s’habilitaran fan zones “en el Port Vell de Barcelona i en el Front Marítim, en el cor mateix de la ciutat”.

Igual que quan es va signar l’acord a finals de març amb els promotors de la pròxima edició del torneig nàutic, Collboni reitera que els guanys per a Barcelona i per Catalunya per acollir la Copa Amèrica per primer cop seran abundants. En aquest sentit, torna a apuntar que el campionat abocarà uns beneficis “de 900 a 1.000 milions d’euros”, una quantitat que l’Ajuntament i la Generalitat han destacat diversos cops sense concretar quines seran les fonts d’ingressos i quins sectors econòmics ni quin tipus d’empreses s’hi beneficiaran.

2.000 llocs de feina

Ara a més, Collboni projecta els llocs de treball que confia que el trasllat de la Copa Amèrica a Barcelona contribuirà a crear “uns 2.000 llocs de feina directes més quasi el doble d’indirectes”. No precisa, però, en quins sectors es generaria ocupació.

Barcelona ha compromès 70 milions d’euros per convertir-se en la seu de la pròxima edició del campionat de vela, inclosos uns 40 milions de fons públics, dels que l’Ajuntament preveu aportar-ne 10 milions. La candidatura s’ha bastit en tan sols tres mesos, que ha aplegat el suport d’institucions i d’empresaris, articulats a través del lobby empresarial Barcelona Global. L’entusiasme de les autoritats catalanes perquè la capital hagi sigut escollida contrasta amb l’escepticisme dels seus homòlegs valencians, que van renunciar a apostar per un trofeig que València ja va albergar el 2007 i el 2010. A la capital del Túria, la Copa Amèrica ha quedat associada a l’època de grandiloqüència i de corrupció dels governs del PP.

A banda, l’últim campionat -celebrat a 2021- es va saldar amb pèrdues per a la seva seu, Auckland: a la ciutat neozelandesa es va registrar unes pèrdues de 91 milions d’euros, en una edició marcada encara pel temor a la proliferació dels contagis de la Covid. La pandèmia van fer desistir a la majoria d’equips de participar-hi i no hi va assistir públic procedent d’altres països.

Als precedents, Collboni rebat que hi hagi cap risc que la competició acabi resultant cara per a la ciutat. Encara més, creu que el benefici que Barcelona n’extregui “pot ser major”. Addueix que Barcelona té capacitat d’atreure “turisme, inversions i talent” i, alhora, pensa que la Copa Amèrica pot exercir de “catalitzador” que impulsi sectors econòmics de la ciutat, com l’industrial o el tecnològic.

El tinent d’alcalde augura que la competició ha de contribuir a arrossegar “més turisme de qualitat i viatgers d’alt nivell”. “De fet, el mer anunci que la ciutat acollirà la trenta-setena edició de la Copa Amèrica ja hi comença a contribuir, i ja durant la Setmana Santa hem vist un augment important del turisme internacional”, ha defensat Collboni.

Més notícies
Representants del World Ocean Council (WOC), la ciutat i el Port de Barcelona durant l'acord per acollir a Barcelona la seu del WOC, l'Organització Mundial d'Inversió i Negocis d'Economia Blava / Port de Barcelona

Barcelona acollirà dos esdeveniments del World Ocean Council

Notícia: Barcelona acollirà dos esdeveniments del World Ocean Council
Comparteix
Acord entre Ajuntament, Port i World Ocean Council per desenvolupar un "centre global líder per a l’Economia Blava"
Notícia: Barcelona acollirà dos esdeveniments del World Ocean Council - Mobile
Protesta a Barcelona contra els Jocs d'Hivern / ACN

Entitats de Barcelona articulen un front comú contra els Jocs d’Hivern

Notícia: Entitats de Barcelona articulen un front comú contra els Jocs d’Hivern
Comparteix
Equiparen la candidatura a projectes com Barcelona World o el Fòrum 2004
Notícia: Entitats de Barcelona articulen un front comú contra els Jocs d’Hivern - Mobile
Pàgina web de BcnMarket en el seu estat actual

L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any

Notícia: L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any
Comparteix
"Estem treballant en millorar la pàgina. Properament tornarà a estar disponible", diu el web, inoperatiu
Notícia: L'”Amazon de Barcelona”, sense servei després d’estrenar-se fa mig any - Mobile
El líder del PP, Josep Bou ACN

Bou diu que va passar “un fet molt gros” abans de l’incendi del cotxe

Notícia: Bou diu que va passar “un fet molt gros” abans de l’incendi del cotxe
Comparteix
Segons el regidor del PP, abans del foc va passar un fet, tot i que no ha volgut detallar de què es tracta
Notícia: Bou diu que va passar “un fet molt gros” abans de l’incendi del cotxe - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa