Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà dos esdeveniments del World Ocean Council
  • CA

Barcelona, el Port i el World Ocean Council (WOC) segellen un acord a tres bandes per desenvolupar el “centre global líder per a l’Economia Blava”. En aquest pacte s’hi inclourà la seu del WOC, l’Organització Mundial d’Inversió i Negocis d’Economia Blava. En aquest sentit, la capital catalana celebrarà el WOC the Sustainable Ocean Summit (SOS) del 17 al 18 d’octubre i la inauguració de la Blue Finance Summit (BlueFIN) el 19 d’octubre.

“La presència, els esdeveniments i les activitats del WOC reforçaran i complementaran el compromís i el lideratge de la ciutat i el Port de Barcelona amb l’Economia Blava”, diuen els organitzadors aquest dimecres, a través d’un comunicat. “Barcelona segueix aportant bones notícies a l’impuls de l’Economia Blava i fa un salt que no només reafirma el paper de la ciutat com a capital de l’Economia Blava amb projecció mediterrània, sinó que posiciona la ciutat a nivell mundial”, celebra Anna Majó, directora d’Innovació de Barcelona Activa i líder de l’estratègia de l’Economia Blava a la ciutat.

Primera vegada a Barcelona

És el primer cop que s’organitza un esdeveniment així a la capital. “La celebració amb èxit de la SeaFood Global Expo per primera vegada a la ciutat aquest abril de 2022, l’anunci de la futura celebració de la Copa Amèrica el 2024, i la instal·lació de la seu global del WOC, així com els seus esdeveniments emblemàtics, en són bons exemples. Amb l’impuls de l’Economia Blava, Barcelona seguirà impulsant la innovació i la sostenibilitat vinculades a l’economia marítima, creant noves oportunitats econòmiques, talent i ocupació per aquesta ciutat marinera que és Barcelona. Barcelona es dirigeix cap a l’Economia Blava i esperem tenir el vent al nostre favor”, afegeix.

Santiago Garcia-Milà, subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona i anterior president de la International Association of Ports and Harbours (IAPH) des del 2015 al 2021, manifesta la seva il·lusió i encoratja a tota la Comunitat Portuària, amb més de 500 empreses, a aprofitar aquesta associació per impulsar iniciatives d’Economia Blava. “El nostre nou Pla d’Innovació marca objectius molt ambiciosos en matèria de sostenibilitat social i ambiental per al Port de Barcelona. La col·laboració i les aliances són clau. Creiem que la seu del World Ocean Council a la zona del Port potenciarà la cooperació dins de l’ecosistema de l’Economia Blava, essent la zona del Port el seu epicentre”, afirma Garcia-Milà.

“Estem emocionats i honorats”

“Estem emocionats i honorats de formar part de la visió de Barcelona per desenvolupar el centre mundial líder d’Economia Blava, acollint el WOC en aquesta vibrant i global ciutat portuària. Barcelona serà el lloc on la indústria,els inversors i els innovadors es trobaran i treballaran per a crear lideratge, col·laboració i mesures en suport de la salut dels oceans i de la responsabilitat oceànica corporativa”, diu el president fundador i CEO del WOC, Paul Holthus.

Des de 2010, el WOC Sustainable Ocean Summit (SOS) ha estat l’única reunió global multiindustrial desenvolupada per i per a la comunitat empresarial i inversora amb un enfocament en el desenvolupament sostenible dels oceans. La SOS 2019, amb el lema “Invertint en futurs oceans: finances i innovació per a l’Economia Blava” és l’esdeveniment més complet d’Economia Blava organitzat fins ara.

La SOS 2019 va donar lloc a la propera 1st Global Blue Finance Summit (BlueFIN), que es posarà en marxa a Barcelona a l’octubre. La SOS i el BlueFIN continuaran celebrant-se en llocs claus d’arreu del món, però tornaran al seu nou port base a Barcelona cada dos o tres anys. S’espera que aviat es donin més detalls sobre el lloc, el programa i els ponents de SOS i BlueFIN.

Més notícies
Agents de la policia portuària a la zona on s'instal·laven els manters | David Cobo
La policia portuària, la gran desconeguda: de grans vaixells fins a Pokémon
Notícia: La policia portuària, la gran desconeguda: de grans vaixells fins a Pokémon
Comparteix
Els 'guardamolls' reivindiquen la seva figura i la seva feina al Port de Barcelona
Un creuer al Port de Barcelona, que confia recuperar la plena activitat turística aquest 2022 / Dick Elbers
El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid
Notícia: El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid
Comparteix
L'auroritat portuària estima que tornarà a assolir els 800 vaixells que van atracar-hi el 2019
El primer tinent d'alcalde, Jordi Martí (4e) i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet (c) en la presentació del nou Institut de Logística / David Zorrakino (Europa Press)
Un institut d’FP s’instal·larà al Port al setembre i tindrà 345 places
Notícia: Un institut d’FP s’instal·larà al Port al setembre i tindrà 345 places
Comparteix
El centre s'ubicarà de forma provisional al WTC per traslladar-se definitivament el 2025 al moll de Sant Bertran
Port Olímpic de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
Notícia: Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
Comparteix
Es tracta d'un esdeveniment que uneix Barcelona amb l’illa de Formentera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa