Barcelona, el Port i el World Ocean Council (WOC) segellen un acord a tres bandes per desenvolupar el “centre global líder per a l’Economia Blava”. En aquest pacte s’hi inclourà la seu del WOC, l’Organització Mundial d’Inversió i Negocis d’Economia Blava. En aquest sentit, la capital catalana celebrarà el WOC the Sustainable Ocean Summit (SOS) del 17 al 18 d’octubre i la inauguració de la Blue Finance Summit (BlueFIN) el 19 d’octubre.

“La presència, els esdeveniments i les activitats del WOC reforçaran i complementaran el compromís i el lideratge de la ciutat i el Port de Barcelona amb l’Economia Blava”, diuen els organitzadors aquest dimecres, a través d’un comunicat. “Barcelona segueix aportant bones notícies a l’impuls de l’Economia Blava i fa un salt que no només reafirma el paper de la ciutat com a capital de l’Economia Blava amb projecció mediterrània, sinó que posiciona la ciutat a nivell mundial”, celebra Anna Majó, directora d’Innovació de Barcelona Activa i líder de l’estratègia de l’Economia Blava a la ciutat.

Primera vegada a Barcelona

És el primer cop que s’organitza un esdeveniment així a la capital. “La celebració amb èxit de la SeaFood Global Expo per primera vegada a la ciutat aquest abril de 2022, l’anunci de la futura celebració de la Copa Amèrica el 2024, i la instal·lació de la seu global del WOC, així com els seus esdeveniments emblemàtics, en són bons exemples. Amb l’impuls de l’Economia Blava, Barcelona seguirà impulsant la innovació i la sostenibilitat vinculades a l’economia marítima, creant noves oportunitats econòmiques, talent i ocupació per aquesta ciutat marinera que és Barcelona. Barcelona es dirigeix cap a l’Economia Blava i esperem tenir el vent al nostre favor”, afegeix.

Santiago Garcia-Milà, subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona i anterior president de la International Association of Ports and Harbours (IAPH) des del 2015 al 2021, manifesta la seva il·lusió i encoratja a tota la Comunitat Portuària, amb més de 500 empreses, a aprofitar aquesta associació per impulsar iniciatives d’Economia Blava. “El nostre nou Pla d’Innovació marca objectius molt ambiciosos en matèria de sostenibilitat social i ambiental per al Port de Barcelona. La col·laboració i les aliances són clau. Creiem que la seu del World Ocean Council a la zona del Port potenciarà la cooperació dins de l’ecosistema de l’Economia Blava, essent la zona del Port el seu epicentre”, afirma Garcia-Milà.

“Estem emocionats i honorats”

“Estem emocionats i honorats de formar part de la visió de Barcelona per desenvolupar el centre mundial líder d’Economia Blava, acollint el WOC en aquesta vibrant i global ciutat portuària. Barcelona serà el lloc on la indústria,els inversors i els innovadors es trobaran i treballaran per a crear lideratge, col·laboració i mesures en suport de la salut dels oceans i de la responsabilitat oceànica corporativa”, diu el president fundador i CEO del WOC, Paul Holthus.

Des de 2010, el WOC Sustainable Ocean Summit (SOS) ha estat l’única reunió global multiindustrial desenvolupada per i per a la comunitat empresarial i inversora amb un enfocament en el desenvolupament sostenible dels oceans. La SOS 2019, amb el lema “Invertint en futurs oceans: finances i innovació per a l’Economia Blava” és l’esdeveniment més complet d’Economia Blava organitzat fins ara.

La SOS 2019 va donar lloc a la propera 1st Global Blue Finance Summit (BlueFIN), que es posarà en marxa a Barcelona a l’octubre. La SOS i el BlueFIN continuaran celebrant-se en llocs claus d’arreu del món, però tornaran al seu nou port base a Barcelona cada dos o tres anys. S’espera que aviat es donin més detalls sobre el lloc, el programa i els ponents de SOS i BlueFIN.

Més notícies
Agents de la policia portuària a la zona on s'instal·laven els manters | David Cobo
Notícia: La policia portuària, la gran desconeguda: de grans vaixells fins a Pokémon
Comparteix

La policia portuària, la gran desconeguda: de grans vaixells fins a Pokémon

Els 'guardamolls' reivindiquen la seva figura i la seva feina al Port de Barcelona
Notícia: La policia portuària, la gran desconeguda: de grans vaixells fins a Pokémon - Mobile
Un creuer al Port de Barcelona, que confia recuperar la plena activitat turística aquest 2022 / Dick Elbers
Notícia: El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid
Comparteix

El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid

L'auroritat portuària estima que tornarà a assolir els 800 vaixells que van atracar-hi el 2019
Notícia: El Port de Barcelona recupera enguany tots els creuers d’abans de la Covid - Mobile
El primer tinent d'alcalde, Jordi Martí (4e) i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet (c) en la presentació del nou Institut de Logística / David Zorrakino (Europa Press)
Notícia: Un institut d’FP s’instal·larà al Port al setembre i tindrà 345 places
Comparteix

Un institut d’FP s’instal·larà al Port al setembre i tindrà 345 places

El centre s'ubicarà de forma provisional al WTC per traslladar-se definitivament el 2025 al moll de Sant Bertran
Notícia: Un institut d’FP s’instal·larà al Port al setembre i tindrà 345 places - Mobile
Port Olímpic de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
Notícia: Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
Comparteix

Esdeveniment inèdit al Port Olímpic

Es tracta d'un esdeveniment que uneix Barcelona amb l’illa de Formentera
Notícia: Esdeveniment inèdit al Port Olímpic - Mobile

Nou comentari

Comparteix