Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
  • CA

El Port Olímpic acull, aquest dijous i per primer cop, la sortida de la Regata Ophiusa. D’aquesta forma, Barcelona es converteix en l’inici d’aquesta prova, que uneix la costa catalana amb l’illa de Formentera i arriba a la 19a edició. La regata, que acabarà el 16 d’abril, compta amb 92 participants, repartits en 18 embarcacions, 12 de les quals que sortiran del Port Olímpic i sis que sortiran des de Mallorca. L’arribada a Formentera està prevista per al dissabte a les 14 hores de la tarda. En la passada edició de la regata, que fins ara salpava del Port de Sitges, van participar 19 velers.

“Les millores realitzades darrerament a les instal·lacions del Port, han permès incrementar la seguretat de la navegació i millorar-ne l’accés per via marítima. Les tasques de dragatge de la bocana han ampliat el seu calat fins als quatre metres, el que facilitarà que les embarcacions puguin concentrar-se dins del Port al moment de la sortida”, explica l’Ajuntament de Barcelona, a través d’un comunicat.

El Port Olímpic, espai dinamitzador d’activitat nàutica

Des del març del 2020, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) gestiona el Port Olímpic per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona. Ho fa amb l’objectiu de “dirigir la transformació de la instal·lació”, diu el consistori. “En aquesta nova etapa, el Port Olímpic vol ser un espai ciutadà en què convisquin, sota criteris de sostenibilitat i gestió pública, la nàutica amb la generació d’activitat econòmica, principalment vinculada al mar i a l’economia blava“, afegeix.

A finals de febrer van finalitzar les obres del tren de fondeig i el sistema d’amarratge de guies. Aquestes adequacions han permès la reordenació dels amarradors, per adaptar-ne l’amplitud i garantir les necessitats actuals de les mànegues dels vaixells. Com a resultat, l’espai dedicat a cada embarcació ha augmentat. “L’acollida de la XIX Regata Ophiusa entronca amb la voluntat de potenciar la connexió del Port Olímpic amb l’esport i l’activitat nàutica”, conclou l’Ajuntament.

Més notícies
Una embarcació pesquera amarrada al port per l'encariment del carburant / Jordi Play
Barcelona, capital del sector nàutic a Catalunya
Notícia: Barcelona, capital del sector nàutic a Catalunya
Comparteix
Dos segles d'història, tres ports esportius i més de 1.500 amarradors situen la capital catalana com seu de l'economia blava
Mapa del 'Pavelló Blau' / Ajuntament de Barcelona
L’Ajuntament desenvolupa el “Pavelló Blau” per fomentar l’esport de mar
Notícia: L’Ajuntament desenvolupa el “Pavelló Blau” per fomentar l’esport de mar
Comparteix
El consistori vol que la ciutadania "sigui més marina i més activa" i reforçarà els usos esportius del litoral
Aragonès i Colau s'han fotografiat amb Felip VI dins la fira Alimentaria però no l'han volgut rebre a la porta / ACN - Casa Reial
El rei torna a Barcelona amb la Copa Amèrica de fons
Notícia: El rei torna a Barcelona amb la Copa Amèrica de fons
Comparteix
Colau i Aragonès eviten rebre el monarca a la fira Alimentaria però s'hi fotografien a dins
Felip VI durant el discurs al sopar del MWC 2022
Felip VI torna a Barcelona i visita les obres del Port Olímpic
Notícia: Felip VI torna a Barcelona i visita les obres del Port Olímpic
Comparteix
El monarca espanyol ve a la capital catalana després de l'anunci de la seu de la Copa Amèrica de Vela 2024

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa