Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rei torna a Barcelona amb la Copa Amèrica de fons
  • CA

Uns dies després que Barcelona anunciés a bombo i plateret que acollirà l’edició del 2024 de la Copa Amèrica, el monarca espanyol visita Barcelona per fer un passeig pel Port Olímpic per “conèixer la transformació” de la zona, segons consta en un comunicat de l’Ajuntament per convocar els mitjans de comunicació. A Felip VI l’acompanyarà una representació del govern municipal del PSC i dels Comuns: Jaume Collboni i Janet Sanz. La darrera visita del monarca espanyol a Barcelona va ser per la inauguració del MWC, en què va participar en un sopar amb les principals autoritats del país. Aleshores, l’alcaldessa de la capital i el president de la Generalitat van rebutjar el besamans del monarca, però sí que van anar al sopar inaugural del MWC.

La visita arriba amb la confirmació de Barcelona com a seu de la Copa Amèrica. L’entusiasme que la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona desprenen perquè la Copa Amèrica de vela es traslladi el 2024 a la capital, i que es veu reforçat de forma molt clara amb la visita del monarca al Port Olímpic, contrasta amb l’escàs interès que la competició ha despertat fins ara entre el públic català. El retorn s’estima en uns 900 milions d’euros, una alta quantitat en comparació amb els 70 milions que administracions públiques, promotors privats i el consorci Turisme de Barcelona han compromès per albergar 14 setmanes de regates entre l’Hotel Vela i el Port Olímpic. Però el cert és que ningú no sap si aquests diners arribaran o no.

El que sí se sap és que altres ciutats han rebutjat organitzar la Copa Amèrica. És el cas de València -va allotjar la Copa Amèrica el 2007 i el 2010- ni la ciutat neozelandesa d’Auckland, on es va celebrar l’edició de 2021. La considerable factura que les regates els va suposar els ha fet desistir.

Plantada a mitges a Alimentaria

La primera parada del monarca espanyol és la inauguració de la fira Alimentaria&Hostelco, al recinte de la Gran Via. En arribar-hi no l’esperaven a la porta ni l’alcaldessa Ada Colau ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, evitant de nou el protocolari besamans. No obstant, un cop dins de la mostra –hi han accedit uns minuts abans– sí que ambdós l’han saludat i s’hi han fotografiat com una autoritat més.

Felip VI a l'entrada de la fira Alimentaria / ACN - Jordi Bataller
Felip VI a l’entrada de la fira Alimentaria / ACN – Jordi Bataller

A l’entrada l’han rebut Felip VI –que arribava acompanyat del ministre Luis Planas– una comitiva de polítics i representants econòmics de Barcelona, com la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el tinent d’alcaldia Jaume Collboni; l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat; el president d’Alimentaria, José Luis Bonet; i el president d’Hostelco, Rafael Olmos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No teniu Vergonya a abril 04, 2022 | 13:20
    No teniu Vergonya abril 04, 2022 | 13:20
    Acompanyant als qui ens foten atemptats a casa. Mol maco.
  2. Icona del comentari de: MHP a abril 04, 2022 | 13:28
    MHP abril 04, 2022 | 13:28
    Què vol dir "plantar a mitges"? Jejejejeje cada dia doneu mès pena, manipuladors de El Mòn. Aragonès i Colau, abaixant el cap devant el rei, al.lucinant.
  3. Icona del comentari de: El cit campejador a abril 04, 2022 | 14:02
    El cit campejador abril 04, 2022 | 14:02
    Que graciosos sois, indepres. La foto es muy bonita, Aragonées y Colau con su Majestad el Rey, su jefe de Estado. A eso le llamo yo normalidad.
  4. Icona del comentari de: Maria a abril 04, 2022 | 14:32
    Maria abril 04, 2022 | 14:32
    Ridículs! Miserables treballadors adminitratius pel Gobierno monárquico español y su jefe de estado. feu cagar boletes.
  5. Icona del comentari de: Aquesta es l’estabilitat de govern a abril 04, 2022 | 15:22
    Aquesta es l’estabilitat de govern abril 04, 2022 | 15:22
    Donar la benvinguda al Capo de la màfia escanyola,
  6. Icona del comentari de: ERC BORBONS a abril 04, 2022 | 16:29
    ERC BORBONS abril 04, 2022 | 16:29
    El monarquic Peret Aragones cada dia fa més pudor borbonica, junquerisme catolic
  7. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 04, 2022 | 17:52
    Pere Llimonera i Citronell abril 04, 2022 | 17:52
    Ja, ja, ja... que "malotes" que son el Aragonés y la Colau... cuanto postureo de 3à categoría... N0 se lo creen ni ellos... y luego SÍ que se juntan y se sacan la foto... Todo Paripé separata supremata que N0 convence a nadie, ni va a ningún sitio... Mas valdría que se dedicaran a trabajar y hacer algo útil por Catalunya y Barcelona, que se van a pique, con "Deuda Basura" y cada vez peores perspectivas y ya sabemos por causa de quienes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa