Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Què és la Copa Amèrica de Vela? Les claus
  • CA

La Copa Amèrica de Vela és una de les competicions més importants del món. Tant és així que hi ha qui diu que és la tercera més rellevant, només per darrere dels Jocs Olímpics, que se celebren un cop cada quatre anys, i el Mundial de Futbol, que també se celebra cada quatre anys. El 2024 aterrarà -més aviat, navegarà- a Barcelona, després de guanyar a ciutats rivals com Màlaga, la ciutat irlandesa de Cork i Jiddah de l’Aràbia Saudita.

Per què la Copa se celebrarà a Barcelona?

La Copa Amèrica de Vela es disputarà a la capital catalana i no a un altre lloc perquè així ho ha decidit el guanyador de l’edició de 2021, l’Emirate New Zealand Team, com estipulen les normes de la competició. Les administracions implicades –Generalitat, Ajuntament, Port i la patronal Barcelona Global– han atribuït aquest dimarts la victòria de la candidatura a la unitat institucional, la implicació del sector privat i la qualitat de les infraestructures del Port. No obstant, l’alcaldessa Ada Colau la vigília ja havia escombrat cap a casa i havia atribuït part del mèrit a l’Ajuntament per la renovació del Port Olímpic i l’aposta per l’economia blava.

Des de quan es disputa la Copa Amèrica?

Es va celebrar per primer cop l’any 1851, coincidint amb la Gran Exposició de Londres, que va tenir lloc l’1 de maig al 15 d’octubre de 1851. Una mica més tard, el 22 d’agost, es va celebrar la Queen’s Cup, la primera competició de vela com a tal. En aquell esdeveniment només hi van participar dos equips. D’una banda, Londres, de l’altra, els Estats Units d’Amèrica. Malgrat jugar en territori enemic, qui es va emportar el trofeu van ser els americans.

Qui ha guanyat més vegades la Copa Amèrica?

Històricament, ha estat una competició que s’han emportat els americans més sovint. De fet, és un dels països amb més seguidors acèrrims d’aquest esdeveniment. No obstant això, en aquest esport despunten països com Austràlia i Nova Zelanda, els últims vencedors, l’any 2021, precisament disputada a Auckland (Nova Zelanda).

Més notícies
Autoritats catalanes amb la Copa Amèrica a Barcelona / Foto: Arduino Vannucchi
Copa Amèrica a Barcelona: 900 milions d’euros d’impacte estimat
Notícia: Copa Amèrica a Barcelona: 900 milions d’euros d’impacte estimat
Comparteix
Les administracions públiques llueixen unitat i prometen una pluja de milions
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa / ACN
Colau confirma la Copa Amèrica 2024 i l’atribueix al nou Port Olímpic
Notícia: Colau confirma la Copa Amèrica 2024 i l’atribueix al nou Port Olímpic
Comparteix
L'alcaldessa també dona per fet el nomenament de Barcelona, que encara no és oficial
Vista del Club Patí Vela des de l'escullera del Poblenou / XFDC
Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024
Notícia: Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024
Comparteix
La Generalitat es mostra satisfeta, ja que l'esdeveniment tindrà un impacte "bilionari" pel país i projectarà la capital i Catalunya arreu del món
El club de Vela del Port Olímpic / Jordi Play
Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Notícia: Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Comparteix
L'Ajuntament s'alia amb la Generalitat i el sector privat per ser la seu d'una de les grans competicions dels esports nàutics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa