Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau confirma la Copa Amèrica 2024 i l’atribueix al nou Port Olímpic
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona confirma també que la capital catalana serà seu de la Copa Amèrica de vela 2024, després que al matí hagi donat per fet el nomenament el conseller Roger Torrent. En un vídeo a Instagram, Ada Colau ha assegurat que l’esdeveniment és “una gran bona notícia” per a la ciutat i ha atribuit part del mèrit d’haver aconseguir ser-ne seu a la renovació que el seu govern fa del Port Olímpic i l’aposta per l’anomenada economia blava. Segons la líder dels comuns, han estat “factors decisius”.

El govern Bcomú-PSC, sobretot des de les àrees socialistes, ha batallat aquest mandat per tancar els conflictius locals d’oci nocturn del Port Olímpic. Ara el recinte està gestionat pel consistori, després que la Generalitat li’n cedís la competència, i viu obres de transformació per redistribuir l’espai. Precisament la inversió més quantiosa era la rehabilitació del dic submergit que tanca el port, uns treballs que just s’han acabat recentment. L’economia blava, en canvi, és una línia d’actuació municipal que per ara ha estat molt poc concretada.

Colau ha definit la Copa com una de les competicions esportives més importants del món i amb un gran impacte econòmic i mediàtic. “Es tracta d’una compatició en la que més enllà dels dies de l’esdeveniment, els equips participants fan grans inversions en innovació”, ha dit. Segons ella, aquesta despesa suposarà un impacte econòmic sostingut durant els dos anys que falten fins la celebració de l’activitat a Barcelona.

Lluny de la posició crítica dels comuns cap a la indústria nàutica, en especial com a contraposició a la reforma del Port Vell en el mandat de Xavier Trias, ara l’alcaldessa ha defensat el sector i el seu paper a la ciutat. Ha assegurat que Barcelona és “una ciutat nàutica” i fins i tot ha defensat les polítiques de grans esdeveniments que van caracteritzar la vida municipal dels anys 90 i 2000, en recordar que la capital catalana té experiència en l’atracció de grans esdeveniments amb els que estableix sinergies positives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a març 28, 2022 | 23:47
    La Guineu sense Carasseta març 28, 2022 | 23:47
    hi hauria que consultar la ciutadania amb un referendum, els ciutadans del Pirineu també podrien votar.
  2. Icona del comentari de: www.xmc.pl a maig 29, 2022 | 08:03
    www.xmc.pl maig 29, 2022 | 08:03
    I will surely foreward this post to all of my pals! Its very respectable and a very decent check out! https://xmc.pl

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa