Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024
  • CA

Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024. Així ho ha confirmat el conseller d’Empresa, Roger Torrent, a El matí de Catalunya Ràdio. “La feina per part de la Generalitat i el conjunt de les administracions implicades està feta i estem esperant aquest retorn definitiu per part de l’organització”, ha afirmat Torrent, que alhora ha dit que espera que en les pròximes hores es faci oficial l’anunci.

El conseller ha assegurat que l’impacte econòmic d’aquesta competició pel conjunt del país serà “bilionari”. De fet, es tracta d’un esdeveniment esportiu de llarga durada, ja que, com ha explicat Torrent, els equips competidors es desplacen a la ciutat que acull la competició “des del minut i fins al final de la competició, pràcticament dos anys“.

Per acollir aquest esdeveniment, les administracions públiques, com l’Ajuntament de Barcelona o la mateixa Generalitat de Catalunya, faran inversions, encara per concretar. Així mateix, el conseller d’Empresa ha defensat la idea que el conjunt d’actors privats també intervinguin en aquest esdeveniment i financin part de les adequacions que cal fer. “És important l’exercici de la col·laboració publicoprivada”, ha sostingut. Un dels grups privats més destacats en aquest àmbit serà el lobby empresarial Barcelona Global.

Projecció internacional

A ningú se li escapa que aquest esdeveniment situarà al mapa del món, un cop més, Barcelona i Catalunya. “És molt important la projecció, especialment en uns mercats, com el nord-americà, en què ens volem posicionar a nivell turístic”, ha explicat Torrent. “La Copa Amèrica és una marca que ens ajuda d’una manera molt important”, ha afegit. A més dels Estats Units, la Copa Amèrica de Vela és molt seguida pels aficionats d’Austràlia i Nova Zelanda. De fet, l’última edició la va guanyar un equip neozelandès.

Barcelona s’ha posat per davant de Màlaga, la ciutat irlandesa de Cork i Jiddah a l’Àrabia Saudita per allotjar la competició, considerada una de les més atractives i amb més ganxo pel públic dels esports marítims. A més de l’Ajuntament, a la candidatura se suma la Generalitat, el Port de Barcelona, ​​la Diputació de Barcelona. La decisió sobre quina serà la seu del campionat bianual depèn del vigent guanyador del títol, el Nova Zelanda Yacht Squadron, que ha santificat la decisió.

Més notícies
El club de Vela del Port Olímpic / Jordi Play
Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Notícia: Barcelona aspira a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024
Comparteix
L'Ajuntament s'alia amb la Generalitat i el sector privat per ser la seu d'una de les grans competicions dels esports nàutics
Enric Reverté, amb part de la multitud d'objectes de Tintín que atresora el consolat de Sildàvia / Jordi Play
El consolat de Tintín marxa de Barcelona
Notícia: El consolat de Tintín marxa de Barcelona
Comparteix
L'oficina del país imaginari de Sildàvia a la capital es trasllada a una altra població catalana i seguirà expedint passaports i DNI del país fictici
Platja Nova Icària de Barcelona amb una tanca, el 18 de juliol del 2020 / ACN -Carola López
Dos mesos menys de platja a Barcelona per a persones amb discapacitat
Notícia: Dos mesos menys de platja a Barcelona per a persones amb discapacitat
Comparteix
Una plataforma convoca una concentració per exigir equiparació amb la resta de banyistes
El cònsol d'Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, juntament amb el president del CN Barcelona, Bernat Antràs, Laura C. i Ingrid F., membres de la junta directiva del CN Barcelona, el director general del club, Xosé Carlos F., Rubén R., responsable de comunicació, i Javier M., soci del club / CN Barcelona
Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Notícia: Un club de Barcelona treballa per acollir esportistes ucraïnesos exiliats
Comparteix
L'entitat vol facilitar la integració i la pràctica de l'activitat física als nouvinguts a la capital

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a març 28, 2022 | 12:41
    Josep març 28, 2022 | 12:41
    torrent bocamoll
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a març 28, 2022 | 12:57
    El cit campejador març 28, 2022 | 12:57
    La marca Barcelona y la marca España, siempre triunfan. La marca Catalunya la conoce la prima del ayudante del pagés, que es de Bulgaria. La tenim a tocar.
  3. Icona del comentari de: Eloi a març 28, 2022 | 13:24
    Eloi març 28, 2022 | 13:24
    Jo crec que ho haurien d'haber fet conjuntament amb Castella la Mancha i les proves que no es puguin fer allà, anar-les a fer a les illes Caiman. Sería semblant al acord de les Olimpiades am l'Aragò i tothom content.
  4. Icona del comentari de: Esquerres de vergonya i yate a març 28, 2022 | 16:54
    Esquerres de vergonya i yate març 28, 2022 | 16:54
    Pura malvegrsació del pijo Torrent, un pocasolta de cervell curtet. Es creu deu i es una cuca fastigosa i española. Esquerres de pijos, yate i bona nomina publica. Ves a robar a la iaia, immundiciapija Torrent del yate

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa