Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fira de Nadal torna al moll de la Fusta amb una nòria de 65 metres

La fira de Nadal torna al moll de la Fusta per tercer any consecutiu amb la intenció de consolidar-se com la nova parada obligatòria de tots els barcelonins que vulguin celebrar les festes nadalenques amb atraccions, cultura, comerç i gastronomia. El ‘Nadal al Port’ se celebrarà del 9 de desembre al 6 de gener al Port Vell amb l’objectiu de “contribuir a la represa econòmica, social i cultural de la ciutat”, segons ha explicat el president de Port de Barcelona, Damià Calvet.

Segons Calvet, el moll de la Fusta es convertirà durant tres setmanes en “un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat i fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania”. Més de 85.000 llums led ompliran el Port Vell d’esperit nadalenc. Una espectacular il·luminació zenital acompanyarà els visitants al llarg de moll i, juntament amb una bola de Nadal transitable, seran els elements centrals de la fira, que cada vespre oferirà un espectacle de llums.

L’espectacular il·luminació zenital que s’instal·larà al moll de la Fusta / Port de Barcelona

Encesa de llums especial

L’encesa de llums serà el 9 de desembre a les 18.00 i els assistents podran gaudir de la preestrena de l’òpera del Liceu “La gata perduda”, creada en col·laboració amb les escoles de música i entitats del Raval.

A la banda marítima, la fira també recupera el pessebre i l’Estel d’Orient, que il·luminaran la làmina d’aigua, mentre que els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Sant Eulàlia –que utilitzen Ses Majestats els Reis d’Orient quan visiten Barcelona– i el Far Barcelona, estaran atracats i engalanats per l’ocasió i es podran visitar.

Una altra de les grans atraccions serà la nòria de 65 metres i el carrusel tradicional, a més de les habituals paradetes del mercat de comerç i gastronomia. Per als més petits, la Comunitat Portuària ha preparat diverses iniciatives per apropar l’activitat portuària als infants, que podran aprendre com es recullen els residus de les aigües del Port o convertir-se en estibadors movent contenidors de mercaderies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Corrector. a novembre 23, 2021 | 22:19
    Corrector. novembre 23, 2021 | 22:19
    Nòria no és correcte, és un castellanisme no acceptat. En català se'n diu Sínia ;)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa