Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 200 obres posaran a prova la “paciència” dels barcelonins aquest estiu
  • CA

Barcelona es prepara per un estiu mogut amb més de 200 obres que posaran a prova la “paciència” dels veïns. Encara que no ho pugui semblar, el retorn de les obres de l’estiu és un senyal del retorn de la ciutat a la normalitat després d’un 2020 paralitzada per la pandèmia. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janez Sanz, aquest estiu es faran 108 actuacions a la ciutat, a les quals s’han de sumar 108 obres més que ja estaven en marxa

En total, 216 obres que inclouen treballs menors com arreglar carrers, la transformació d’entorns escolars o l’expansió de diverses superilles, però també actuacions de gran transcendència per la ciutat com la finalització de les sortides d’emergència de l’AVE al carrer Mallorca, la recta final del túnel de Glòries o la modernització de les estacions de metro de plaça Espanya i Trinitat Nova. Sanz ha demanat als barcelonins “molta comprensió i paciència” als barcelonins per encarar aquests pròxims mesos. 

Catàleg de les obres d’estiu a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

De les 108 obres que es posaran en marxa les pròximes setmanes, la majoria –dues terceres parts– són de “baixa intensitat”, ha assegurat Sanz, com les 35 urbanitzacions de carrers o les 46 obres de millora dels entorns escolars, que beneficiaran a gairebé 70 centres educatius de la ciutat. El consistori sempre concentra a l’estiu moltes “obres de millora de l’espai públic aprofitant que hi ha menys desplaçaments i l’activitat de la ciutat baixa”. 

Millora de l’espai públic

Segons el catàleg que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona, aquest estiu s’aprofitarà per finalitzar algunes “urbanitzacions destacades” com són les obres de l’entorn de l’espai Barça, a l’avinguda Joan XXII, que acabaran a finals de juliol. Les urbanitzacions de la Via Trajana, del carrer Almogàvers i de la primera fase del carrer Marina també s’aniran tancant durant el mes d’agost.

Així mateix, el consistori té previst accelerar els treballs a l’avinguda Meridiana –urbanització entre València i Navas de Tolosa, que comportarà eliminació d’un carril de circulació per sentit i l’ampliació de la mitjana central– i del col·lector de la Diagonal. També s’iniciaran 28 urbanitzacions repartides per tota la ciutat, entre les que destaquen les intervencions relacionades amb les superilles d’Hostafrancs i Horta o l’entorn de Can Batlló.

Obres al transport públic

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, l’obra més destacada és la finalització de les afectacions a les cruïlles del carrer Mallorca amb Nàpols i Independència, on des de fa tres anys s’estan executant les sortides d’emergència del túnel de Sants-Sagrera d’Adif. En paral·lel, s’ha programat treballs per millorar l’accessibilitat a les estacions de metro de Plaça Espanya i Vallcarca i es tallaran dues línies per transformar l’intercanviador de Trinitat Nova per augmentar les freqüències de pas de la L4 i implantar la conducció automàtica de la L11.

Infraestructures viàries

Entre les obres a les infraestructures viàries destaquen els treballs al túnel de Glòries, que ja està a la recta final, i l’Ajuntament aprofitarà l’estiu per fer l’adequació tant a la boca Besòs com a la boca Llobregat del túnel, consistents en asfaltat, temes de senyalització i recrescut del mur costat mar de la banda Llobregat. Això suposarà reduir un carril de circulació del sentit entrada a la ciutat.

També està previst l’enderroc i reconstrucció d’un tram de paret del ramal d’accés del carrer de Sabino Arana que connecta amb el túnel de Maria Cristina, la reparació de diverses juntes de dilatació existents a la calçada de la ronda del General Mitre i la millora de la pavimentació entre les sortides 4 i 6 de la Ronda de Dalt, en ambdós sentits. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Uf ! a juliol 07, 2021 | 12:53
    Uf ! juliol 07, 2021 | 12:53
    Paciència ? Gràcies, però quotidianament els barcelonins ja tenim experiència de "paciències" amb vianants que travessen carrers sense mirar els sentits de circulació, bicicletes i patinets que no s'aturen als semàfors en roig, motos que freguen els nostres vehicles o repartidors d'Amazon en qualsevol cantonada que priven el pas d'altres vehicles...
  2. Icona del comentari de: ... a juliol 07, 2021 | 16:20
    ... juliol 07, 2021 | 16:20
    Ui sí, po rets. Que no els falte de res, q a la resta de Catalunya ja tenim de tot i més. Barcelunya, esnob com sempre.
  3. Icona del comentari de: Josep a juliol 07, 2021 | 17:01
    Josep juliol 07, 2021 | 17:01
    Aquí a la costa ens posen a proba cada estiu als nadius per aguantar a tota aquesta massa sortida sobretot de la capital en mig de la qual sens dubte hi ha gent normal i respectuosa, però on hi abunda la "xusma". En una altra época teniem un turisme, estranger, que fins i tot es mudava per anar a sopar al restaurant, venia en avió o autobús i en general era respectuós i sobretot no sorollós ni incivic. Malhauradament varen canviar d'hàbits i varen fugir com gat escaldat i ens hem quedat amb el turisme de "calitat" de masses. Que deu ens agafi confessats!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa