Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença la construcció del nou ascensor exterior del metro de Vallcarca
  • CA

El departament de Territori i Sostenibilitat començarà els treballs preparatius de l’obra corresponent a la segona fase de l’adaptació de l’estació de metro de l’L3 de Vallcarca (Barcelona) dimarts que ve, ha informat en un comunicat aquest dissabte. Les obres, amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros, un termini d’execució de 10 mesos i els primers treballs que es realitzaran seran tasques d’implantació i desviament dels serveis afectats.

L’actuació consisteix principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes Vallcarca i República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró respectivament. D’aquesta manera, es facilitarà la comunicació entre els dos barris. També es construirà un passatge que donarà accés des de l’avinguda República Argentina. Les obres comportaran algunes afectacions en la mobilitat dels vianants: es preveu l’ocupació de la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’altura del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort fins a la pròxima tardor.

Aquesta actuació completarà la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va quedar finalitzada l’estiu de 2019. Els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació, amb un pressupost d’1,7 milions. Actualment estan adaptades 146 de les 159 (un 92%) estacions en servei de la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona. S’estan executant les adaptacions de les parades de plaça Espanya i Maragall i les altres estan en fase de projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa