El túnel urbà que ha de creuar la plaça de les Glòries és un pas més a prop del final. Segons ha comunicat l’Ajuntament, aquest dimarts s’ha fet la darrera excavació a sota de la infraestructura ferroviària que hi ha al subsòl de la plaça, per on passen les línies R3, R4 i R1, i el túnel ja queda connectat a banda i banda del recorregut, tant en un sentit com en l’altre. De moment, la previsió per estrenar la infraestructura es manté en el darrer calendari previst, de manera que al setembre s’estrenarà el tub en sentit Besòs i al novembre el tub en sentit Llobregat.

És a dir, a partir del novembre funcionarà en tots dos sentits. Les properes setmanes es construiran les tres ultimes dovelles que falten en aquest darrer tram excavat.Amb les dovelles construïdes -els blocs de pedra necessaris per formar arcs o voltes- es podrà finalitzar l’estructura i executar altres tasques a nivell d’obra civil, com ara finalitzar el paviment. En paral·lel, es segueix treballant amb l’execució de les estructures de les sortides d’emergència, així com les canonades de la xarxa antiincendis o els acabats del túnel, entre altres.

El túnel urbà tindrà una longitud total de 957 metres, entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou i s’estructurarà en dos tubs independents, un per cada sentit de circulació. Aquest segueix la traça de Gran Via i passen per sota dels túnels ferroviaris existents al subsòl de la plaça de les Glòries. El tram més profund arriba a 25 metres sota la rasant de la plaça.

Nou comentari