Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els túnels de Glòries s’estrenaran al novembre en tots dos sentits
  • CA

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha informat aquest migdia que els túnels de les Glòries estaran en funcionament en tots dos sentits al novembre. Inicialment el túnel es podrà fer servir en sentit Besòs a partir del setembre, i seguidament, cap a inicis de novembre es podrà utilitzar en sentit Llobregat. Sanz ha celebrat el “bon ritme” de les obres i ha reivindicat que durant l’any passat, tot i haver estat un any “difícil”, s’ha superat amb “bona nota” pel que fa a les obres a Glòries.

Els dos sentits de circulació discorren per dos tubs independents de 957 metres de longitud, que creuen subterràniament des del carrer Castillejos fins a la Rambla de Poblenou. De la mateixa manera, la tinenta d’alcaldia ha posat en relleu que el tramvia circularà per Glòries i que la plaça deixarà de ser una “autopista”. “Estem avançant moltíssim, és una plaça diferent que s’adapta a la ciutat que volem”, ha ressaltat Sanz.

Tres alts blocs a la Gran Via

L’anunci ha arribat després d’informar de l’aprovació a la comissió de govern del pla que desenvolupa l’espai comprès entre els carrers Castillejos, Badajoz-Independència, Consell de Cent i el parc de la Canòpia. En aquesta zona, segons ha detallat Sanz, s’hi construiran 562 habitatges, dels quals el 35% (197 unitats) seran protegits. S’ubicaran en tres edificis nous, amb una alçada màxima d’onze plantes més baixos, que també contindran comerços i serveis.

Nous blocs de pisos a les Glòries, un terç d'ells públics / Ajuntament de Barcelona
Nous blocs de pisos a les Glòries, un terç d’ells públics / Ajuntament de Barcelona

Quant als equipaments de la zona, Sanz ha anunciat que l’escola Gaia s’ubicarà de forma definitiva a la fàbrica de paraigües Clima, situada al capdavall del carrer Dos de Maig i encara en funcionament. L’escola Encants i l’escola bressol Leonor Serrano es mantindran on estan, al carrer Cartagena.

L’escola Gaia s’ubicarà a la fàbrica de paraigües Clima de Glòries / Ajuntament de Barcelona

Més notícies
Àtics de quasi un milió d'euros a tocar de Glòries / Culmia
La nova Glòries ja atrau àtics de quasi un milió d’euros
Notícia: La nova Glòries ja atrau àtics de quasi un milió d’euros
Comparteix
Una promoció d'obra nova comercialitza tríplex amb piscina amb vistes al TNC
Un comboi del TRAM, de nit a les glòries | TRAM
Llum verda a la connexió del tramvia per la Diagonal
Notícia: Llum verda a la connexió del tramvia per la Diagonal
Comparteix
BComú, PSC i ERC materialitzen l'acord per la prolongació del Trambesòs fins a Verdaguer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa