El ple de Barcelona ha donat llum verda aquest dimecres a la connexió del tramvia per la Diagonal. En concret, s’ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM per l’execució de les obres i la posterior explotació de la xarxa unificada del Trambaix i el Trambesòs, així com la reurbanització de l’avinguda que creua la ciutat. La previsió és que les obres comencin la tardor del 2021, recull l’agència ACN.

El conveni estipula una inversió per part de l’Ajuntament de 56 milions d’euros per a la urbanització de les actuacions de la primera fase i 61 milions per part de l’ATM per a la infraestructura i la compra de trens. A més, estableix que un cop expirat el contracte vigent amb les concessionàries, el 2032, la gestió passarà a ser pública. La dificultat, però, rau en la lletra petita: el consistori pretén que l’empresa adjudicatària (TRAM) no obtingui beneficis de l’increment de passatgers que suposarà.

El conveni amb l’ATM i la reurbanització de la Diagonal s’ha aprovat amb els vots de BComú, PSC i ERC, que a meitats de desembre ja van anunciar un acord a tres bandes. La següent passa, més política que administrativa, serà negociar amb l’empresa com queden les finances de la gestió privada actual de la xarxa.

La resta de grups, JxCat, Cs, PP i BCanvi, hi han votat en contra i han coincidit a criticar que en un moment de crisi com l’actual el projecte no és una prioritat i suposa una inversió massa elevada per al consistori. Alguns grups també han assegurat que no hi ha consens ciutadà sobre la unió del tramvia per una artèria tan tensada com la Diagonal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa