Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen les obres per eliminar dos carrils de la Meridiana
  • CA

La reforma de la Meridiana per eliminar-hi carrils per a cotxes i motos i sumar-hi verd i espai per a vianants i bicis està a punt de començar. Aquest nit a les 22.00 començaran les obres que trauran un carril en cada sentit i afegiran un carril bici, arbrat i zones d’estada entre els carrers Mallorca i Navas de Tolosa-Josep Estivill. El canvi d’imatge a la Meridiana avançarà, doncs, després que ja es fessin obres al tram entre València i Mallorca.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, la intervenció durarà un any, en què s’invertiran 8,33 milions d’euros per convertir el tram de la Meridiana en un “eix cívic amb més verd, més espai per al vianant i la mobilitat sostenible i que afavoreixi la connexió dels barris”. Els treballs que comencen aquesta nit són de pintura per suprimir un carril d’entrada a la ciutat.

Les obres són la continuació de les que es van fer el mandat passat, en què es va transformar el tram comprès entre Glòries i el carrer Mallorca. També s’aprofitarà per reduir un carril de sortida en el tram València-Mallorca. La renovació de l’avinguda, segons ha traslladat el consistori als veïns, seguirà a partir de l’estiu de l’any que ve amb les obres al tram entre Navas de Tolosa-Josep Estivill i Fabra i Puig. Durant l’any vinent, a més, es redactarà l’avantprojecte de les obres entre Fabra i Puig i el Pont de Sarajevo, que s’acompanyarà d’un procés participatiu, segons l’Ajuntament.

L’objectiu final és que la Meridiana tingui un carril de circulació menys per sentit, cosa que la deixarà amb tres per banda. Al mig hi haurà una vorera central de 9,5 metres en què hi haurà un carril bici, un parterre amb arbres grans i enllumenat. Així, els carrils bici que hi ha a cada banda de l’avinguda desapareixeran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a abril 07, 2021 | 16:17
    FRAN BCN abril 07, 2021 | 16:17
    Sou uns genis.....quan peti tot ja en parlarem..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa