Els manters, disposats a pagar impostos per no “caure en el parany” de vendre droga

Els manters de Barcelona han demanat aquest divendres a l’Ajuntament sortides laborals després dels operatius policials impulsats aquest estiu per “fer-los fora” dels carrers.

En un comunicat, han reclamat que es legalitzin espais per vendre encara que hagin de “pagar taxes o impostos per hora”, i ha recordat que molts tenen oficis i experiència.

Cap de nosaltres vol ser manter, però davant la situació de misèria que vivim, preferim vendre a la manta. En prendre’ns el nostre espai de treball, els polítics ens condemnen a demanar almoina o a vendre droga, però no caurem en el seu parany. Som pobres però dignes”, han explicat.

Així mateix, han recordat que els van desallotjar amb el pretext de la seguretat: “Fins avui no han baixat els supòsits índexs d’inseguretat, els manters no tenen res a veure amb aquests rumors”.

“Sabem que després de fer-nos fora d’aquests carrers, es lliuraran als grans comerciants, als restaurants, als que generin diners del turisme. Com ja ho van fer en altres espais”, han lamentat.

També han assegurat que els polítics volen enfrontar al col·lectiu amb els barcelonins: “Volen una guerra entre pobres per poder ocultar els veritables problemes de la ciutat”.

Finalment, han demanat respecte i que deixin d’utilitzar-los políticament per guanyar vots, i han instat a l’alcaldessa, Ada Colau, a derogar les normatives que permeten que se’ls “multi i persegueixi”.

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys Octubre 05, 2019 | 13:23
    Si senyor visca la pepa i que visqui molt anys

Nou comentari

Més notícies

Els manters proposen engegar un mercat a la Zona Franca i posar-hi una parada del Bus Turístic

Un representant del sindicat de venedors ambulants ha reivindicat que el top manta evita que moltes d'aquestes persones delinqueixin

El Col·legi de Criminòlegs alerta dels perills d’estigmatitzar els manters i els MENA

Consideren “molt preocupant” la proliferació de discursos que els responsabilitzen de l’augment de la delinqüència a Barcelona

Buch diu que els manters generen inseguretat perquè la gent “es distreu” quan mira què comprar

El conseller d'Interior considera que, mentre els compradors miren la manta, és més fàcil que pateixin furts
Manters a peu per la Ronda Litoral, aquesta tarda / Juanjo Cerdá

La fugida d’un grup de manters obliga a tallar la Ronda Litoral

Els venedors ambulants estarien fugint d'un operatiu policial contra el top manta al Maremagnum

Els manters esquiven el dispositiu policial per seguir venent al voltant del Maremàgnum

"Han trobat un nou espai i s'hi estan tot el dia", avisen des de la Plataforma d'Afectats pel Top Manta