Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch diu que els manters generen inseguretat perquè la gent “es distreu” quan mira què comprar
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha situat els manters com un problema d’inseguretat perquè la gent “es distreu” mentre mira què comprar, cosa que posa les coses més fàcils als “furtadors”. Ho ha argumentat en ser preguntat si considera un risc per a la seguretat el top manta. En un primer moment ha detallat que els botiguers són els que tenen sensació d’inseguretat perquè els manters no paguen impostos i venen productes sense llicència. 

Després, però, ha dit que els manters són un problema de seguretat perquè suposen una distracció que fa “més fàcil furtar”. Ho ha dit en una entrevista a Aquí, l’estiu de la Ser, en què l’entrevistador li ha contestat que hi ha altres elements que poden distreure, com ara un aparador. “Sí, però quan entres a la botiga a comprar ja no et poden robar”, ha respost Buch. 

El conseller i dirigent de JxCat ha insistit i ha interpel·lat l’entrevistador: “Imagini’s que obro una emissora en el mateix dial que vostès (la Ser)”. Ha fet servir aquest símil per posar de manifest que el top manta és una activitat il·legal que s’ha de “combatre”. 

Separa dades i “percepció” en matèria d’inseguretat

Buch ha volgut separar les dades sobre inseguretat de la “percepció”. Sobre les dades, el conseller ha admès que els fets delictius han augmentat, però que també ho ha fet l’activitat policial. Ahir comandants dels Mossos d’Esquadra i precisaven que l’activitat policial ha augmentat més que els fets delictius. També ha recordat que l’estratègia policial depèn de les administracions i no de la ciutadania. Tot i així, ha reconegut el paper que tenen els ciutadans a l’hora de copsar la situació dels barris. “Qui millor que un botiguer per saber què passa al seu barri”, ha concedit

El conseller ha avançat que el 5 de setembre ha convocat la primera reunió per elaborar el Pla de seguretat integral de Barcelona, que buscarà la coordinació entre veïns, empresaris i administracions.

Quant a la presència de Mossos d’Esquadra a la capital catalana, Buch ha lamentat que, quan va entrar com a conseller, tenia dèficit d’agents al cos. Ha recordat que al 2006 la Generalitat i l’Estat van pactar que el nombre de policies catalans fos de 18.600, però en tenia 2.000 menys. Per això, ha afegit, Interior ha convocat promocions per acabar amb la falta d’agents. Més de 300 agents dels Mossos s’incorporaran a Barcelona al setembre.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa