Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Col·legi de Criminòlegs alerta dels perills d’estigmatitzar els manters i els MENA
  • CA

El Col·legi de Criminòlegs de Catalunya alerta dels perills que comporta estigmatitzar els col·lectius més vulnerables relacionant-los amb el pic d’inseguretat que viu Barcelona. Consideren “molt preocupant” la proliferació de discursos que “criminalitzen i responsabilitzen de l’augment de delictes als manters i als menors migrants no acompanyats, que res tenen a veure amb aquesta situació”.

Aquestes declaracions s’emmarquen en un context de molt soroll mediàtic per l’increment de la inseguretat a la ciutat. Ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, va fer unes polémiques declaracions on vinculava la presència de manters amb l’augment dels furts perquè els turistes, mentre miren la manta, estan despistats i són un objectiu fàcil pels carteristes.

Problema comú de l’àrea metropolitana

El CCC recorda que l’augment de la criminalitat a Barcelona s’emmarca “en un creixement comú a la resta de l’àrea metropolitana” i que no és un problema que només afecti a la capital. Per això demanen que, a més de fer intervencions puntuals a les zones més calentes, es faci una feina de coordinació per abordar la situació a escala metropolitana.

També critiquen que la resposta de la l’Ajuntament i la Generalitat s’hagi limitat a “la persecució i la dissuasió policial”, una estratègia que consideren “preocupant”. El Col·legi de Criminòlegs insisteix que està més que demostrat que les polítiques de seguretat de tolerància zero poden tenir “efectes adversos” a mitjà i llarg termini. A més de la temuda estigmatització, la resposta policial indiscriminada també satura el sistema judicial i comporta la “persecució exagerada” de fets intranscendents. 

Més notícies
Tres causes i dues conseqüències del pic d’inseguretat a Barcelona
Notícia: Tres causes i dues conseqüències del pic d’inseguretat a Barcelona
Comparteix
Tres experts en seguretat descarten que la capital catalana sigui insegura i donen les causes de l'augment de fets delictius
Buch diu que els manters generen inseguretat perquè la gent “es distreu” quan mira què comprar
Notícia: Buch diu que els manters generen inseguretat perquè la gent “es distreu” quan mira què comprar
Comparteix
El conseller d'Interior considera que, mentre els compradors miren la manta, és més fàcil que pateixin furts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa