Els manters proposen engegar un mercat a la Zona Franca i posar-hi una parada del Bus Turístic

Un representant del sindicat de venedors ambulants ha reivindicat que el top manta evita que moltes d'aquestes persones delinqueixin

El fundador del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, César Ulises, ha dit que han proposat a l’Ajuntament instal·lar un mercat a la Zona Franca on puguin vendre els seus productes, amb l’objectiu que els manters puguin obtenir uns ingressos mínims per “subsistir”.

En una entrevista a Betevé recollida per Europa Press, Ulises ha explicat que la proposta inclouria instal·lar una parada del Bus Turístic per atreure visitants, i ha insistit que això permetria trobar “una sortida econòmica” per al col·lectiu.

“Hi ha fórmules per intentar resoldre el problema”, ha assegurat, i ha afirmat que el top manta evita que moltes d’aquestes persones es dediquin a activitats com els furts i la venda de droga, ha explicat.

Són unes declaracions que arriben després que s’hagi intensificat la pressió contra la seva feina els darrers mesos, especialment a l’estiu. Els manters s’han quedat sense punts on estirar la manta tranquil·lament i aconseguir atenció turística. El dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuaria ha posat fil a l’agulla a la voluntat del nou govern municipal d’eradicar l’activitat de venda il·legal al carrer. Molts dels venedors, però, s’han vist abocats a arriscar-se sovint a multes i decomissos perquè no tenien cap altra opció d’ingressos tot i l’asfíxia policial.

Nou comentari