Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els manters proposen engegar un mercat a la Zona Franca i posar-hi una parada del Bus Turístic
  • CA

El fundador del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, César Ulises, ha dit que han proposat a l’Ajuntament instal·lar un mercat a la Zona Franca on puguin vendre els seus productes, amb l’objectiu que els manters puguin obtenir uns ingressos mínims per “subsistir”.

En una entrevista a Betevé recollida per Europa Press, Ulises ha explicat que la proposta inclouria instal·lar una parada del Bus Turístic per atreure visitants, i ha insistit que això permetria trobar “una sortida econòmica” per al col·lectiu.

“Hi ha fórmules per intentar resoldre el problema”, ha assegurat, i ha afirmat que el top manta evita que moltes d’aquestes persones es dediquin a activitats com els furts i la venda de droga, ha explicat.

Són unes declaracions que arriben després que s’hagi intensificat la pressió contra la seva feina els darrers mesos, especialment a l’estiu. Els manters s’han quedat sense punts on estirar la manta tranquil·lament i aconseguir atenció turística. El dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Policia Portuaria ha posat fil a l’agulla a la voluntat del nou govern municipal d’eradicar l’activitat de venda il·legal al carrer. Molts dels venedors, però, s’han vist abocats a arriscar-se sovint a multes i decomissos perquè no tenien cap altra opció d’ingressos tot i l’asfíxia policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa