L’auditoria dels Mossos recomana més Brimo i ARRO a Barcelona

Els analistes d’Interior proposen unificar els comandaments per garantir respostes a incidents “greus de desordres públics”

Barcelona és capital, també per a l’ordre públic. Així es desprèn de l’Auditoria d’Avalució i Propostes de Millora en la Gestió de l’Ordre Públic que va presentar aquest dilluns la cúpula del departament d’Interior de la Generalitat. Segons aquest informe, una de les principals línies d’actuació de la policia per millorar l’eficàcia en els avalots greus ha de ser incrementar les unitats especialitzades tant a Barcelona com a la seva àrea metropolitana.

A parer dels auditors, cal “revisar la distribució territorial” de la Brigada Mòbil (la Brimo) i l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per tal de “redimensionar-les” en l’àrea amb més densitat de població de Catalunya. És a dir, “concentrar la capacitat operativa allà on és més necessària, agrupant els dos serveis en cas de ser necessari, especialment en l’àmbit metropolità”.

L’argument que sostè aquest projecte és que “les dades anuals de concentracions i manifestacions celebrades a l’espai públic mostren que la majoria d’aquestes convocatòries es produeixen a la ciutat de Barcelona i a l’entorn metropolità”. Ara bé, els analistes d’Interior deixen clar que no només es tracta d’agrupar les unitats, sinó de millorar-ne la “coordinació”. Un dels punts més febles detectats en l’assistència conjunta de les ARRO i de la Brimo durant les intervencions de les protestes post-sentència.

“És oportú”, assegura l’informe, “revisar la dependència orgànica i la coordinació entre les unitats centrals i territorials i valorar la conveniència d’unificar el comandament de determinades unitats i serveis”. Una idea per “garantir una resposta adequada en una situació greu de desordres públics i, d’altra banda, continuar garantint l’acompliment de les funcions assignades a les unitats territorials de suport a la seguretat ciutadana”.

Més informació

Nou comentari