Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Setge policial als antifeixistes que protestaven per la concentració de Vox a Colom

El més habitual davant dues concentracions d’ideologies oposades, com és la ultradetana de Vox convocada per avui i l’antifeixista i LGTBI que s’ha generat com a resposta, és veure un doble cordó policial que manté la distància entre les protestes. El que s’ha vist avui al final de la Rambla, però, ha estat ben diferent. Amb l’afegit excepcional que de l’espai on es reunia la ultradeta era una rotonda, els agents antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han optat per bloquejar qualsevol iniciativa del manifestants d’esquerres que s’hi han presentant. Així, quan una persona d’estètica susceptible de formar part d’aquesta contraprotesta sortia del metro de Drassanes o baixava la Rambla en direcció a Colom, rebia la visita automàtica d’un agent. “On es dirigeix?”, i si la resposta no els convencia, els sumava a la pila d’activistes que havien decidit amuntegar al passatge de la Banca –on hi ha el Museu de la Cera.

Després d’uns vint minuts, han acabat els escorcolls i les identificacions de desenes d’antifeixistes –mentre els de Vox i el Frente Nacional Identitario celebraven a la plaça Colom. En aquell moment s’han endut l’extens grup, envoltat per antiavalots, fins a una altra zona. “No ens deixen marxar”, repetien des del col·lectiu. Proposaven marxar cap a altres bandes, i la policia únicament estava disposada a permetre’ls estar-s’hi en un punt concret: l’espai que enllaça l’avinguda Drassanes amb el Portal de la Pau. “No volem estar aquí”, insistien els antifeixistes. “És on podeu estar”, repetien els Mossos.

La diferència de tracte entre els dos grups, segons agents, és que la ultradreta havia comunicat la seva concentració i els antifeixistes, no. A més, el responsable de l’operatiu assegura que quan han arribat els seguidors de Vox i el Frente Nacional Identitario “també s’han fet identificacions”.

El grup que he rebut insults homòfobs i hauria estat víctima d’una agressió física, a l’estàtua de Colom, envoltat per policia / D.C.

Quan la concentració espanyolista ha acabat, un petit grup de defensors dels drets LGTBI s’ha apropat a l’estàtua de Colom amb una bandera de l’arc de Sant Martí, han segut i han acabat rebent insults homòfobs i una agressió física, expliquen. Quan els antiavalots s’hi han apropat corrents, han encerclat el grup de la bandera LGTBI i se l’ha endut al mateix punt on hi havia els antifeixistes per identificar-los.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juny 27, 2020 | 17:35
  LLARENA dPENA juny 27, 2020 | 17:35
  Malament ho teniu, nens. En Buch a enviat la seves hostes a maxacar els que criden i protesten contra els seus propis companys. No fora tan estrany que alguns dels identificats acabin patin posibles càrrecs de terroris-me. Està de moda.
 2. Icona del comentari de: uno que vive en tabarnia a juny 27, 2020 | 20:22
  uno que vive en tabarnia juny 27, 2020 | 20:22
  el Boc, es merament un porter de discoteca no evolucionat
 3. Icona del comentari de: ultimomono a juny 27, 2020 | 20:42
  ultimomono juny 27, 2020 | 20:42
  És terrible com els Mossos han llençat per terra tot el prestigi i carinyo de la gent guanyat amb la seva actuació després del 17-A per culpa d'uns feixistes inflitrats que sembla que li tenen ficada la por al cosa a la majoria dels agents.
 4. Icona del comentari de: Alex P.T. a juny 28, 2020 | 08:37
  Alex P.T. juny 28, 2020 | 08:37
  Un policia uniformar no deixa de ser un policia, sigui el color del uniforme que sigui i d'on sigui, la seva forma de ser es la... . La repressió es la forma en que els cossos de seguretat es troben més còmodes.
 5. Icona del comentari de: jg a juny 28, 2020 | 12:10
  jg juny 28, 2020 | 12:10
  qué tal si protestan a distancia, en la plaza de san Jaume por ejemplo....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa