Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un exèrcit d’antiavalots esbandeix el tall de la Meridiana i persegueix manifestants pels carrers del voltant
  • CA

Més mossos que ahir i menys que demà. Aquesta sembla la fórmula aplicada pel departament d’Interior al tall de la Meridiana des que es va reprendre en plena desescalada. Aquest divendres, la quantitat d’agents destinats a desmuntar la protesta ha sigut més que dimecres, i el nombre d’efectius va augmentant a mesura que passen els dies.

Sense ‘permís’

Abans del confinament, la tensió era política –entre partits i administracions– perquè els manifestants comunicaven els talls a través de l’ANC i la protesta contra la sentència del Procés i l’existència de presos polítics tenia empara legal. L’Ajuntament i els partits constitucionalistes retreien a la conselleria de Miquel Buch que no prohibís la manifestació.

Ara, la situació s’ha girat com un mitjó. Ja no es comunica la protesta –el que equivaldria, en llenguatge popular, a demanar un permís– i, per tant, els Mossos d’Esquadra l’encaren com un problema d’ordre públic i fan dues coses: desfer el tall i després intentar identificar manifestants. Però ho fan d’una manera molt específica, que consisteix a perseguir amb els furgons dels antiavalots els manifestants més joves, que s’esmunyen pels carrers de Nou Barris, a Vilapicina, del voltant de Fabra i Puig. Els altres manifestants es queden a les voreres de la zona del tall: són el front sènior i fan petar la xerrada fins que se’n cansen i van marxant. A prop seu es queden agents de patrulles de seguretat ciutadana de la policia de la Generalitat i de la Guàrdia Urbana, per si se’ls acudís tornar a tallar el trànsit, mentre els antiavalots juguen al gat i a la rata amb el front juvenil.

Aquest esquema, cada cop més definit, s’ha reproduït amb claredat aquest divendres, després que un petit exèrcit d’antiavalots, de l’ARRO i de la Brimo, que han baixat de 6 furgons –dos més que dimecres, que ja van ser molts– hagin literalment esbandit els manifestants de la cruïlla. S’hi havien pogut estar gairebé mitja hora bloquejant el trànsit i cridant consignes, en defensa dels presos polítics i contra “les forces d’ocupació“, que és com s’adreçaven a la policia de la Generalitat, percebuda ara mateix com a cos enemic.

Intent de ‘microtall’ i corredisses

De seguida han començat les corredisses per Vilapicina. En un primer moment, després d’un breu recorregut per la zona per anar a sortir una altra vegada a la Meridiana amb la intenció de fer un altre tall –el que en diuen microtalls–, l’arribada de furgons dels antiavalots els ha fet recular i ha provocat la primera corredissa.

Després el grup s’ha tornat a endinsar a Vilapicina mentre els furgons policials es distribuïen pels carrers buscant manifestants. Com es veu en el vídeo que teniu aquí sota, els furgons circulaven a poc a poc seguint i observant els moviments dels joves, que al seu torn també especulaven sobre quin seria el pròxim moviment de la policia per decidir cap on havien d’anar. Així el grup s’ha anat dispersant i diluint per evitar els furgons dels Mossos, que anaven fent giragonses pels carrers del barri mentre alguns veïns s’ho miraven sorpresos i altres, ja no.

Posteriorment, segons ha comunicat Meridiana Resisteix al seu compte de Telegram, un petit grup ha sigut encapsulat a Meridiana a l’altura del carrer València, i aleshores sí que i hi ha hagut identificacions. És el moment que recull aquesta imatge difosa per Meridiana Resisteix.

Més notícies
Antiavalots dels Mossos dispersant el tall de la Meridiana l'endemà de la sentència que condemna Jordi Arasa, cap de l'ARRO / S.B.
Els antiavalots dels Mossos exhibeixen múscul a la Meridiana l’endemà de la condemna d’Arasa
Notícia: Els antiavalots dels Mossos exhibeixen múscul a la Meridiana l’endemà de la condemna d’Arasa
Comparteix
Quatre furgons de l'ARRO i la Brigada Mòbil han dispersat sense incidents els manifestants del tall, que tenien clar que aquest dimecres no era el dia de resistor-s'hi
Agents dels Mossos d'Esquadra davant dels manifestants de Meridiana Resisteix / Adrià Lizanda
Meridiana Resisteix muta cap a un format de “microtalls” per la pressió policial
Notícia: Meridiana Resisteix muta cap a un format de “microtalls” per la pressió policial
Comparteix
La presència d'antidisturbis a tocar del punt on se sol fer la protesta obliga els manifestants a innovar
Antiavalots dels Mossos travessant la Meridiana per fer-ne marxar els manifestants / S.B.
El tall de la Meridiana torna a la casella de sortida amb la policia
Notícia: El tall de la Meridiana torna a la casella de sortida amb la policia
Comparteix
Els manifestants han tornat a tallar la via i ho faran cada divendres | Els Mossos els envien els antiavalots i els adverteixen que ho faran cada vegada mentre la protesta no estigui comunicada
Una participant al tall de la Meridiana llueix una mascareta personalitzada / Meridiana Resisteix
Meridiana Resisteix desafia els Mossos anunciant talls sense comunicar 3 cops per setmana
Notícia: Meridiana Resisteix desafia els Mossos anunciant talls sense comunicar 3 cops per setmana
Comparteix
L’estira-i-arronsa dels últims dies amb la policia catalana porten els manifestants a protestar per partida doble

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa