Els antiavalots dels Mossos exhibeixen múscul a la Meridiana l’endemà de la condemna d’Arasa

Quatre furgons de l'ARRO i la Brigada Mòbil han dispersat sense incidents els manifestants del tall, que tenien clar que aquest dimecres no era el dia de resistor-s'hi

Era el primer tall després de la sentència que ha condemnat a dos anys i quatre mesos de presó el cap de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) de Barcelona, Jordi Arasa, i els Mossos d’Esquadra no estaven per bromes, ni per encaixar cap derrota, ni tenir cap escena d’enfrontaments amb ús de la força. Per tant, han optat per exhibir múscul per dispersar la protesta de la Meridiana que s’ha reprès, tres dies per setmana, en el desescalada del confinament per la pandèmia de Covid-19.

El tall ha durat quaranta minuts, o una mica menys. Primer han estat agents de seguretat ciutadana els que demanaven als manifestants que marxessin, advertint-los fins i tot que els ho deien per la seva pròpia seguretat, ja que ocupen un espai de trànsit on els poden atropellar. Aquestes peticions no han fet cap efecte i els manifestants, que eren menys que altres dies, han continuat tallant el trànsit.

Tres avisos per megafonia

Fins que cap a les 20.38 hores s’han acostat els furgons dels antiavalots, tres de l’ARRO i un de la Brigada Mòbil, i han començat els avisos per megafonia. Tres avisos. I al tercer, han baixat tots dels vehicles i han començat a avançar en formació. No els ha calgut actuar, perquè els manifestants tenien clar que avui no era dia d’enfrontar-s’hi, i tampoc eren prou gent, com alguns d’ells comentaven una estona després en els grupets que s’han quedat a les voreres fins les 21 hores. El cas és que s’han apartat i la tensió no ha anat a més. Però no pensen deixar-ho córrer.

“On és Jordi Arasa? Jordi Arasa on és?”

Abans de ser dissolta la protesta, però, els manifestants han fet sentir als mossos que eren a la zona càntics i consignes irònics i crítics en referència a la condemna d’Arasa per lesions causades en el desallotjament dels acampats del 15M a la plaça Catalunya, l’any 2011. “Jordi Arasa, torturador” o “a partir d’ara li direm Billy el Niño” [com el famós torturador de la policia espanyola mort recentment] han sigut alguns dels crits que s’han sentit mentre els furgons dels antiavalots –la majoria dels ARRO, per tant, de l’equip d’Arasa– esperaven amb els agents a dins a punt per actuar. Abans, s’havia sentit un càntic amb la tonada que es va fer servir el 2017 per riure’s de la Guàrdia Civil que buscava les paperetes del referèndum de l’1-O i no les va trobar. En aquest cas, la lletra deia: “On és Jordi Arasa? Jordi Arasa on és?”.

Més informació

Nou comentari