Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un comandament dels Mossos acabat d’ascendir, condemnat a presó pel desallotjament de plaça Catalunya

L’actual cap dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, Jordi Arasa, ha estat condemnat per l’Audència de Bacelona a dos anys i quatre mesos de presó per la seva actuació durant el desallotjament de l’acampada de la plaça Catalunya del moviment 15-M. Arasa, que va ser ascendit de sotinspector a inspector i designat màxim responsable de l’ARRO el passat març, va tenir una actuació “injustificada” i va cometre dos delictes de lesions, argumenta la sentència comunicada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Tot i que la sentència encara es pot recórrer, la decisió de la sala tercera de l’audiència barcelonina implicaria, més enllà de la pena de presó, la inhabilitació d’Arasa per exercir a la policia catalana durant el temps que duri la condemna. Per últim, les jutgesses fixen el deure de pagar un total de 1.500 euros com a indemnització per les lesions causades. Aquesta quantitat és la suma de xifres d’entre 280 i 520 euros que s’haurà d’abonar als denunciants. Tanmateix, el text judicial especifica que la Generalitat queda com a responsable subsidiària d’aquests costos. En canvi, la sala absol el mosso de dues faltes de lesions i del delicte contra integritat moral.

Cops davant una protesta pacífica

“En el cas que ens ocupa, no hem vist cap situació que justifiqués colpejar als ciutadans”, remarca la sentència. Especialment es desprèn del text que no va haver-hi “cap incident” que provoqués les càrregues policials amb cops de porra que es van donar perquè “la gent estava asseguda de manera pacífica”. Així, les jutgesses destaquen que en casos de mobilitzacions com aquell al cap de l’ARRO “se li pressuposa que sap controlar la situació i no deixar-se endur per una tensió” que, finalment, tampoc aprecien que succeís.

Així, la sentència acaba atribuint a Jordi Arasa la comissió de dos delictes de lesions, cadascun d’ells penat amb un 1 any i 2 mesos de presó. Això suposa a la pràctica que el condemnat a d’entrar a presó, ja que l’article 80 del Codi Penal només planteja la suspensió d’entrar a la garjola quan “la pena o la suma de les imposades no sigui superior a dos anys”.

No és la primera vegada, però, que Arasa queda condemnat per la seva gestió de les protestes del 15-M. L’any 2014 la mateixa Audiència de Barcelona ja li va imposar una multa de 225 euros de multa. A més, va haver d’indemnitzar amb 210 euros l’activista David Fernàndez per haver-lo colpejat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: David. a juny 09, 2020 | 11:33
  David. juny 09, 2020 | 11:33
  Doncs serà que no s han repartit osties gratuïtes durant el ja passat procés indepe .....
 2. Icona del comentari de: Civil Hongo a juny 09, 2020 | 14:23
  Civil Hongo juny 09, 2020 | 14:23
  Que no cunda el pánico ! Los fascistas del TSJC o de TS lo abhsolverán. Que esto es la ejPPaña miserable, fascista, ignorante y caciquil de siempre !
 3. Icona del comentari de: uno que vive en tabarnia a juny 09, 2020 | 15:31
  uno que vive en tabarnia juny 09, 2020 | 15:31
  encara son pocs els empresonats, ni ha un bon munt de GOSSOS de la mateixa calanya, per cert una vegada entri a presso expulsat del cos
  • Icona del comentari de: uno que vive en tabarnia a juny 09, 2020 | 19:57
   uno que vive en tabarnia juny 09, 2020 | 19:57
   gracies per el negatiu, segur qu es un gos d,escuadra
 4. Icona del comentari de: Vergonya a juny 09, 2020 | 15:41
  Vergonya juny 09, 2020 | 15:41
  També diu la sentència que únicament quedarà suspes de feina mentre duri la pena de presó després és pot tornar a incorporar als Mossos a continuar delinquint.
 5. Icona del comentari de: Si hi han aquests caps als Mossos... a juny 09, 2020 | 15:54
  Si hi han aquests caps als Mossos... juny 09, 2020 | 15:54
  ...com deuen actuar els subordinats que obeeixen les ordres. Crec qu'el cos de Mossos d'Esquadra ho fa bastant bé, millor qu'els piolines, però si cal depurar comandaments, endevant. Hem de tenir una policia exemplar i hi estem molt aprop!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa