Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un comandament pendent de sentència, nou cap dels antiavalots dels Mossos a Barcelona
  • CA

El comandament dels Mossos d’Esquadra que espera sentència per la manera “desproporcionada” amb què va actuar en el desallotjament dels indignats de la plaça Catalunya –el 2011– ha sigut ascendit. Jordi Arasa, fins ara sotsinspector, ha guanyat una plaça d’inspector en l’última convocatòria. Un cop fet el curs preceptiu, els seus caps han decidit ascendir-lo també pel que fa a les seves uncions. Per això, passarà a ser el sotscap de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la ciutat a ser-ne, directament, el cap, segons ha avançat la Cadena SER i ha confirmat el TOT Barcelona.

L’ARRO és una unitat mòbil i adaptable que pot fer diverses tasques –per exemple, vigilàncies estàtiques–, però que destina gran part del temps a fer feines d’antiavalots, com a reforç territorial de la Brigada Mòbil per a tot Catalunya. És, per tant, un equip policial que fa intervencions delicades, com ara barrar el pas a activistes que intenten frenar desnonaments, que a vegades acaben sent polèmiques.

Es dona la circumstància que Arasa està pendent d’una sentència penal després del judici que va acabar el 27 de febrer. La fiscalia demana que se’l condemni a dos anys de presó per dos possibles delictes i tres faltes de lesions causades per manifestants el dia que es va desallotjar els acampats del 15M de la plaça Catalunya, en un dispositiu en el qual va actuar personalment i del qual era el màxim responsable sobre el terreny.

Va ser una actuació, segons la mateixa fiscalia, “desproporcionada” i que no va respectar els protocols, que entre d’altres qüestions marquen que els cops de porra només poden ser de costat i de cintura cap a avall, en tot cas, mai de dalt cap a baix. Segons el que van declarar els cinc denunciants durant el judici, Arasa els va colpejar amb la porra en diverses parts del cos on els va causar lesions, als glutis, els canells i a les cames, però també als llavis, a l’esquena i al cap. 

Si és condemnat, Arasa seria inhabilitat per fer de policia durant un temps, de manera que hauria de deixar aquest càrrec, molt destacat, que li acaben d’adjudicar.

Més notícies
La fiscalia demana dos anys de presó per al mosso jutjat pel desallotjament dels ‘indignats’
Notícia: La fiscalia demana dos anys de presó per al mosso jutjat pel desallotjament dels ‘indignats’
Comparteix
El judici contra el subinspector responsable de l'operació polèmica del 2011 a la plaça Catalunya ha quedat vist per a sentència
Desnonen una veïna de Sants i l’Ajuntament esbronca Interior
Notícia: Desnonen una veïna de Sants i l’Ajuntament esbronca Interior
Comparteix
Pocs minuts abans de les set del matí, dues furgones dels ARRO han tallat el carrer de Leiva
Forcejament entre Mossos i activistes després del desnonament d’un veí al setè intent
Notícia: Forcejament entre Mossos i activistes després del desnonament d’un veí al setè intent
Comparteix
El veí, que no va poder acceptar una pujada del lloguer, ha rebut el suport del Sindicat d'Habitatge de Vallcarca
Mossos d'Esquadra executen el desnonament. | PAH Barcelona
Desnonament d’una família amb un nadó i un menor a Ciutat Vella
Notícia: Desnonament d’una família amb un nadó i un menor a Ciutat Vella
Comparteix
La PAH ha anunciat aquest matí l'arribada d'agents dels Mossos d'Esquadra per desnonar una mare amb dos fills

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa