Un comandament pendent de sentència, nou cap dels antiavalots dels Mossos a Barcelona

Jordi Arasa ha ascendit de sotsinspector a inspector i el posen al capdavant de l'ARRO | La fiscalia li demana dos anys de presó pel desallotjament dels 'indignats' de la plaça Catalunya

El comandament dels Mossos d’Esquadra que espera sentència per la manera “desproporcionada” amb què va actuar en el desallotjament dels indignats de la plaça Catalunya –el 2011– ha sigut ascendit. Jordi Arasa, fins ara sotsinspector, ha guanyat una plaça d’inspector en l’última convocatòria. Un cop fet el curs preceptiu, els seus caps han decidit ascendir-lo també pel que fa a les seves uncions. Per això, passarà a ser el sotscap de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la ciutat a ser-ne, directament, el cap, segons ha avançat la Cadena SER i ha confirmat el TOT Barcelona.

L’ARRO és una unitat mòbil i adaptable que pot fer diverses tasques –per exemple, vigilàncies estàtiques–, però que destina gran part del temps a fer feines d’antiavalots, com a reforç territorial de la Brigada Mòbil per a tot Catalunya. És, per tant, un equip policial que fa intervencions delicades, com ara barrar el pas a activistes que intenten frenar desnonaments, que a vegades acaben sent polèmiques.

Es dona la circumstància que Arasa està pendent d’una sentència penal després del judici que va acabar el 27 de febrer. La fiscalia demana que se’l condemni a dos anys de presó per dos possibles delictes i tres faltes de lesions causades per manifestants el dia que es va desallotjar els acampats del 15M de la plaça Catalunya, en un dispositiu en el qual va actuar personalment i del qual era el màxim responsable sobre el terreny.

Va ser una actuació, segons la mateixa fiscalia, “desproporcionada” i que no va respectar els protocols, que entre d’altres qüestions marquen que els cops de porra només poden ser de costat i de cintura cap a avall, en tot cas, mai de dalt cap a baix. Segons el que van declarar els cinc denunciants durant el judici, Arasa els va colpejar amb la porra en diverses parts del cos on els va causar lesions, als glutis, els canells i a les cames, però també als llavis, a l’esquena i al cap. 

Si és condemnat, Arasa seria inhabilitat per fer de policia durant un temps, de manera que hauria de deixar aquest càrrec, molt destacat, que li acaben d’adjudicar.

Més informació

Nou comentari