Desnonen una veïna de Sants i l’Ajuntament esbronca Interior

Pocs minuts abans de les set del matí, dues furgones dels ARRO han tallat el carrer de Leiva

Un nou desnonament ha despertat els veïns d’Hostafrancs amb una forta presència policial. Pocs minuts abans de les set del matí, dues furgones dels ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra) han tallat el carrer de Leiva per actuar com a policia judicial i garantir el desallotjament d’una veïna del barri d’Hostafrancs.

A través de les xarxes, el Grup Habitatge de Sants, ha fet una crida per evitar el desnonament. Malgrat els intents dels veïns perquè no acabes sent desallotjada, la veïna ha hagut de marxar del seu pis. Tanmateix, després del desnonament, el Grup Habitatge de Sants ha explicat a través d’un missatge a Twitter que la dona  no tenia cap alternativa habitacional oferida per part de cap servei i, per tant, ha estat “reallotjada a un pis col.lectiu i socialitzat per la nostra assemblea”.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc i també regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha lamentat a través d’una piulada que “s’hagi impedit” al Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupacions (SIPHO) “mediar amb la comitiva judicial”. I ha interpel·lat directament la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya com a responsable a l’hora de garantir “la tasca d’aquest servei”.

Els Mossos han detingut una persona per desobediència i atemptat a l’autoritat entre els activistes que intentaven impedir el desnonament. 

Més informació

Nou comentari