Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia demana dos anys de presó per al mosso jutjat pel desallotjament dels ‘indignats’

La Fiscalia manté la petició de dos anys de presó per a un subinspector dels Mossos d’Esquadra per presumptes lesions durant el desallotjament dels indignats de plaça Catalunya el 26 de maig de 2011, i considera que “hi ha desproporció en l’actuació” de l’acusat durant l’operatiu.

Durant l’última sessió del judici, que ha quedat vist per a sentència aquest dijous, la fiscal ha exposat que considera acreditat que el sotsinspector de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) Jordi Arasa va cometre dos delictes de lesions –pels quals demana un any de presó per cada un– a més de tres faltes de lesions, per les que reclama un total 1.700 euros en concepte de responsabilitat civil.

La fiscal ha ressaltat els informes mèdics que han aportat els manifestants, i ha afegit que els denunciants han pogut reconèixer a Arasa tant a la sala com en els vídeos del desallotjament que s’han mostrat durant el judici.

A favor d’Arasa, també considera que s’ha d’aplicar l’eximent incompleta de compliment del deure, cosa que els advocats dels manifestants demandants han rebutjat, ja que consideren que “no es van respectar de cap manera els protocols” policials.

Cinc demandants han relatat durant el judici que Arasa els va colpejar amb la porra durant el desallotjament i els va causar lesions als glutis, als canells, a les cames, als llavi, a l’esquena i al cap, i els seus advocats han criticat que l’actuació no es va ajustar al criteri de colpejar de costat i de cintura cap avall.

Les acusacions han demanat la inhabilitació especial d’Arasa per exercir com a policia, ja que consideren que durant el desallotjament hi va haver una “conculcació de drets que es van produir precisament pel càrrec que ocupava” l’acusat com a subsinspector de l’ARRO.

Per la seva banda, la defensa de Arasa ha al·legat que des de l’obertura de la causa el 2011 hi ha hagut diversos sobreseïments parcials, i nega que les lesions que han mostrat els demandants les fes ell: “Sembla que l’única persona que fes servir defensa fos el senyor Jordi Arasa, quan tots els agents de Brimo i Arro van usar la defensa policial”, ha dit la defensa del mosso acusat.

En la seva declaració, Arasa ha relatat que, després d’intentar sense resultat treure els manifestants un a un –dels quals ha dit que van empènyer, escopir i insultar els agents–, va proposar al cap de l’operatiu utilitzar les porres per desallotjar-los, i aquest va donar l’ordre de fer-ho.

Cops cap a baix

“És veritat que algunes vegades que colpegem gent asseguda a terra era impossible fer el gest de colpejar de costat. Era de dalt a baix perquè la gent estava asseguda a terra, no podia ser de costat”, ha relatat Arasa sobre l’actuació.

També ha negat que fos a la zona de la plaça on dos manifestants han explicat que van rebre les lesions, i ha dit que no es econeixia en tots els vídeos que s’han exposat –on els agents no mostren número d’identificació–excepte un en el qual surt de cara i amb la visera de casc aixecada.

Arasa, que era el màxim responsable de el dispositiu a la plaça, ha explicat que era el responsable d’avisar de possibles irregularitats seguint la cadena de comandament i que aquell dia no va veure cap actuació incorrecta. “Crec que totes les actuacions van ser correctes”, ha dit durant el judici.

Més notícies

Jutgen dos mossos per una càrrega a una noia a l’intercanviador de Renfe el 18-O

Notícia: Jutgen dos mossos per una càrrega a una noia a l’intercanviador de Renfe el 18-O
Comparteix
El centre Irídia acusa dos caporals com a responsables d'un agent que no ha sigut identificat i que va colpejar la víctima quan estava arraulida a terra
Notícia: Jutgen dos mossos per una càrrega a una noia a l’intercanviador de Renfe el 18-O - Mobile

“Et rebento, això ho pagaràs”: jutgen un urbà que va colpejar i amenaçar un ciclista

Notícia: “Et rebento, això ho pagaràs”: jutgen un urbà que va colpejar i amenaçar un ciclista
Comparteix
Els fets van començar per una discussió de trànsit | L'agent és acusat per la fiscalia i per l'acusació particular
Notícia: “Et rebento, això ho pagaràs”: jutgen un urbà que va colpejar i amenaçar un ciclista - Mobile

Nou comentari

Comparteix