Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Et rebento, això ho pagaràs”: jutgen un urbà que va colpejar i amenaçar un ciclista
  • CA

Un discussió de trànsit entre un ciclista i un agent de la Guàrdia Urbana que anava a treballar va acabar el juny del 2016 amb el jove conductor de la bicicleta colpejat i amenaçat pel policia en una sala de la comissaria del cos municipal. Els fets es jutgen a partir d’aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, segons ha comunicat el centre de defensa dels drets humans Irídia, que exerceix l’acusació particular contra el policia. També la fiscalia acusa l’agent. El ministeri públic demana que el condemnin a una pena d’un any i mig de presó per un delicte contra la integritat moral –pel qual també sol·licita una inhabilitació professional de tres anys per a l’agent–  i un multa de 450 euros per un delicte lleu de lesions. L’acusació particular reclama que la pena de presó pel delicte contra la integritat moral sigui de quatre anys i, pel delicte de lesions –que no el considera lleu– dos anys més. 

Tant la fiscalia com l’acusació particular coincideixen a grans trets amb el relat dels fets. L’incident va començar com a discussió de trànsit al carrer Unió, molt a prop de les dependències de la policia municipal a Ciutat Vella. L’agent anava de paisà perquè encara no havia començat el seu torn, i el ciclista no va saber que era policia fins que el va veure com es comportava dins de la comissaria, a la qual van ser conduïts els dos homes que s’havien enfrontat al carrer.

Va ser allà, a la sala on esperava perquè li prenguessin declaració com a detingut, que el ciclista va ser “colpejat reiteradament a la cara, al cap i a les costelles” i amenaçat pel guàrdia. Segons consta en l’escrit del fiscal i de l’acusació particular, que exerceix l’advocat d’Irídia Andrés García Berrio, l’agent va escridassar el ciclista amb frases com ara “et rebento” i “això ho pagaràs”, “toca’m una altra vegada i et rebento”.

La mateixa fiscalia qualifica de “desmesurada i desproporcionada” l’actuació de guàrdia urbà i recull que l’atac li va causar una síndrome d’estrès aguda a la víctima. A més a més, deixa constància que les lesions físiques causades van trigar 60 dies a curar-se.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un talp a novembre 19, 2019 | 10:48
    Un talp novembre 19, 2019 | 10:48
    Un policia abusant d'autoritat?? Què estrany....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa