VÍDEO | La tensió puja a la Meridiana i dos joves acaben retinguts pels Mossos

Tots dos acaben identificats després d'una persecució | Un d'ells anava acreditat com a periodista

La represa del tall de la Meridiana, que des de la publicació de la sentència del Procés i fins la pandèmia va ser rutinari a Barcelona, està portant cua. En un intent de portar a terme la protesta, els Mossos d’Esquadra s’han endut emmanillat. La policia catalana ha desmantellat el primer tall i tot seguit un grup ha tractat d’ocupar de nou la carretera.

Ha estat en aquest moment quan dues dones han col·locat tanques al mig del carrer, al costat muntanya de la Meridiana, per mantenir el tall. Agents de la Brigada Mòbil (Brimo) s’han dirigit al lloc després que un agent de patrulla ciutadana tractés d’identificar una persona. Aquest agent ha iniciat una persecució entre el grup de manifestants que ha portat la Brimo a afegir-se a la batussa. Tot plegat ha acabat amb dos joves traslladats a les furgones de la Brimo per ser denunciats. Un d’ells té 16 anys i l’altre és fotoperiodista i portava l’acreditació.

Un dels denunciats és Xavi Hurtado, fotoperiodista freelance i col·laborador de Món Terrassa que anava identificat amb un braçalet. L’altre ha estat un jove habitual del tall. El fotoperiodista està acusat de desobediència i el menor d’edat només ha estat identificat, segons han explicat al TOT Barcelona. Tots dos han estat alliberats després de ser identificats. Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a aquest diari que s’han produït denúncies per desobediència, tot i que no han concretat quantes.

La tensió ha arribat després que els manifestants fessin un acte en solidaritat a Patxi Ruiz, un etarra empresonat que està en vaga de fam. Després d’unes paraules en record de Ruiz, els meridians han començat el tall. Les unitats de la Brimo que esperaven per intervenir han sortit de les furgones i han foragitat els manifestants, que no s’han resistit.

Un grup ubicat al costat muntanya, però, s’ha resitit a marxar i fins i tot ha tornat a fer el tall després que els Mossos els fessin fora. Ha estat llavors quan els agents s’han endut els dos joves.

La convocatòria d’aquest vespre incloïa la celebració d’una assemblea per decidir el futur del tall. L’assemblea s’ha acabat produïnt a les 21.15 hores. La trobada ha durat poc i els manifestants han decidit tornar a tallar. Després d’uns minuts de picabaralla amb alguns conductors, la Brimo ha tornat a actuar per acabar amb el tall.

Més informació

Nou comentari