Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tall de la Meridiana torna a la casella de sortida amb la policia
  • CA

Segon divendres del tall de Meridiana Resisteix post-confinament –o en desescalada– i confirmació que la situació ha tornat a la casella de sortida amb els Mossos d’Esquadra. Si quan la mobilització es va interrompre sobtadament per l’estat d’alarma i la fase més dura del confinament tenia encara alguns dies de legalització perquè s’anaven fent les comunicacions prescriptives a Interior a través de l’ANC, ara la protesta ha tornat als orígens. Es fa sense comunicació –que molt probablement portaria a la prohibició perquè ara mentre hi hagi estat d’alarma és el ministeri de l’Interior, i no la conselleria, qui les avalua– i per tant els Mossos han de desfer-la.

Així de clar els ho ha explicat el sotsinspector al càrrec del dispositiu aquest vespre, poc abans de les vuit, als manifestants que s’havien concentrat sota el tendal d’una fleca-desgustació que hi ha a la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig i que és una tribuna privilegiada per seguir la protesta. S’havien aixoplugat allà perquè plovia. I el sotsinspector s’hi ha acostat i els ha dit: “Si no està comunicada i talleu, ho sento molt, però nosaltres us hem de fer marxar i hem d’aixecar acta i denunciar. I no volem fer-ho. Si us plau, no talleu la via”, el ha demanat.

Els manifestants de Meridiana Resisteix tallant el trànsit sota la pluja abans que els Mossos els fessin marxar / S.B.

La pluja els havia fet dubtar perquè eren pocs i la policia ha intentat fer créixer el dubte, però finalment s’han decidit. Sense puntualitat però amb decisió, la Meridiana s’ha tallat. Han començat els avisos per megafonia de les patrulles que eren a la zona des del principi, demanant a la gent que abandonés la calçada. Però els manifestants n’han fet cas omís. De sobte, han aparegut quatre furgons d’antiavalots fent sonar les sirenes i els més joves i experimentats en les protestes no comunicades s’han esmunyit ràpidament cap als carrers laterals de la zona i s’han fet fonedissos.

La resta de manifestants han anat abandonant la calçada aleshores, mentre els antiavalots insistien a fer sonar les sirenes i una desena d’agents ha baixat dels furgons i s’han escampat per formar una línia policial per avançar tots alhora. És un moviment que normalment fan els antiavalots per fer recular manifestants, només que avui ja no en quedaven perquè acabaven de pujar tots a la vorera. Tot i així, han completat l’operació d’escombrada i han pujat a la vorera, on també han fet recular els manifestants, que s’havien quedat allà, perquè no estiguessin tan a prop de la calçada, com si creguessin que intentarien tornar a tallar la via. Aquí s’ha acabat la protesta avui, tot i que molts dels concentrats s’han quedat xerrant a la zona i han anat marxant a poc a poc , igual que les dotacions policials. Poc després de les nou, ja no quedaven manifestants i només una patrulla de la Guàrdia Urbana continuava allà.

De tota manera, això no és el final sinó un nou principi de la història, perquè a mida que anaven marxant els manifestants s’acomiadaven fins divendres que ve. Tornaran. I tornaran els antiavalots. Com durant moltes setmanes de la tardor després de la sentència de Procés, que va ser el que va donar origen al tall de Meridiana Resisteix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa