Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix acusa els Mossos d'”abús de poder” per les 7 denúncies de dijous
  • CA

Els activistes de Meridiana Resisteix acusen als Mossos d’Esquadra i també en menor mesura a la Guàrdia Urbana de cometre un “abús de poder” en denunciar 7 joves participants al tall de dijous. Com va explicar el TOT Barcelona, agents antiavalots els van aturar quan ja eren camí de casa, a dues illes de cases de la protesta convocada en suport als treballadors de Nissan. “Clarament és una eina més per llaurar la por i coartar el dret a mobilització”, assenyalen en un comunicat difós aquest diumenge.

A més, critiquen que “els Mossos en cap moment van donar una justificació coherent de la denúncia, més enllà d’incongruències i contradiccions” als 7 joves encapsulats i escorcollats a la cruïlla del carrer Dèlia amb Rio de Janeiro. “Un cop més els Mossos d’Esquadra tornen a exercir la repressió contra totes aquelles persones que lluiten per la classe obrera i per unes condicions de vida dignes”, sostenen.

L’endemà, divendres 29, Meridiana Resisteix va tornar a concentrar-se a Fabra i Puig i els Mossos d’Esquadra van tornar a enviar-hi antiavalots. Hi va haver 3 identificats, en aquesta ocasió. Els activistes preveuen taller l’avinguda cada divendres i la policia catalana ha advertit que hi enviarà efectius per evitar-ho cada vegada, mentre la protesta no estigui comunicada a Interior. L’avís previ a la conselleria ja va aixecar molta controvèrsia entre els activistes a l’hivern, perquè comporta desviaments de trànsit preventius que invisibilitzen les reivindicacions dels manifestants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa