Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vuit denunciats al tall de la Meridiana en suport a Nissan
  • CA

Els activistes de Meridiana Resisteix s’han concentrat a les vuit del vespre per tallar l’avinguda Meridiana, en una edició especial per protestar contra el tancament de les plantes de Nissan a Barcelona. Els veïns participants als talls independentistes han comptat amb la participació d’organitzacions anticapitalistes i una petita representació de treballadors de la multinacional d’automoció.

L’acció ha estat pacífica i la policia l’ha tolerat durant tres quarts d’hora, a l’espera que arribessin antiavalots dels Mossos d’Esquadra. La seva aparició a quarts de nou ha fet retirar pacíficament als ‘meridians’, que s’han refugiat una estona al tram noubarrienc del passeig Fabra i Puig. Han pujat a peu una illa de cases, mentre els Mossos reobrien la circulació de Meridiana, i ells mateixos han decidit dissoldre la protesta cap a les nou.

Un grup de joves que ja en marxava xino-xano cap a casa ha estat aturat a la cantonada del carrer Vèlia amb avinguda Río de Janeiro per dues furgonetes d’antiavalots. Els agents els han dit que només els identificarien, però després també els han escorcollat i abans de marxar els han fer saber que acabaven de ser denunciats per participar en un tall de trànsit no comunicat.

El tall no havia trobat resistència

Les denúncies sorpresa contrasten amb l’actitud laxa que havien tingut els agents durant l’inici de la protesta. Mitja dotzena de patrulles de Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d’Esquadra s’havien mantingut a uns metres de distància observant com els activistes feien el tall de trànsit dels dos sentits de la gran avinguda. Un agent de la policia autonòmica s’havia adreçat minuts abans als concentrats per recordar-los que l’acció no havia estat comunicada a Interior i que haurien de garantir el trànsit, però a l’hora del tall no s’han trobat cap obstacle.

La Guàrdia Urbana havia aplicat, a la pràctica, el mateix desviament del trànsit que solia fer a l’hivern amb les protestes autoritzades de Meridiana Resisteix. Ha tancat l’avinguda a l’alçada de Concepció Arenal i Can Dragó i els conductors afectats han quedat massa lluny de les pancartes per saber la raó del seu perjudici sobtat, del que s’han queixat amb els clàxons. Els autobusos interurbans han estat desviats pel lateral de l’estació de tren i bus de Sant Andreu Arenal i alguns dels que no hi han pogut arribar han fet parada a Can Dragó, uns metres abans de la destinació prevista.

“El virus mortal és el capital” o “Els obrers de Nissan no estan sols” han estat dues de les consignes que s’han corejat més durant el tall, encapçalat per dues pancartes casolanes. Els veïns de la zona, que creuaven els passos de vianants, contemplaven l’escena una mica desconcertats. Un bon nombre s’aturava a preguntar als concentrats quin era el motiu de la protesta, perquè les pancartes de Nissan no els encaixaven amb l’estètica habitual dels talls de la Meridiana. De fet, no hi havia el llençol en què els ‘meridians’ solien recomptar els dies consecutius de protesta, ni tampoc l’altaveu portàtil que feien servir per posar música. Una dona sí que els ha reconegut i, visiblement airada i fent-los botifarra amb el dit del mig, els ha recriminat el retorn dels talls independentistes.

Més notícies
Els pneumàtics en flames que han encès els treballadors de Nissan durant les protestes pel tancament de les plantes a Catalunya / ACN
Els treballadors de Nissan cremen neumàtics a la fàbrica de la Zona Franca
Notícia: Els treballadors de Nissan cremen neumàtics a la fàbrica de la Zona Franca
Comparteix
Els treballadors decidiran en assemblea els passos a seguir després de conèixer el tancament de la planta
Nissan aposta per obrir negociacions per tal de tancar la planta de la Zona Franca de manera ordenada / ACN
Els sindicats es rebel·len contra Nissan: “És imperdonable”
Notícia: Els sindicats es rebel·len contra Nissan: “És imperdonable”
Comparteix
El comitè d’empresa prepara una “mobilització social continuada”
Un operari muntant una caixa de canvi a la planta Powertrain de Nissan a Barcelona / ACN (Àlex Recolons)
Nissan tancarà la fàbrica de la Zona Franca al desembre
Notícia: Nissan tancarà la fàbrica de la Zona Franca al desembre
Comparteix
La multinacional ja ha comunicat la decisió al govern espanyol i als sindicats
Ada Colau i Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, amb membres del comitè d'empresa a les portes de la planta de Nissan a Montcada / ACN
Colau exigeix Nissan que “revisi” el tancament de les plantes
Notícia: Colau exigeix Nissan que “revisi” el tancament de les plantes
Comparteix
L’alcaldessa considera un “mala notícia i un error” la decisió de la multinacional japonesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa