Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de Nissan cremen neumàtics a la fàbrica de la Zona Franca
  • CA

Els treballadors de Nissan ha tallat els carrers que envolten la fàbrica de la Zona Franca després que la marca nipona comuniqués el tancament de la planta. Les accions de protesta han començat amb el tall del carrer 4 amb el carrer E, de camí a la porta principal ubicada al carrer 3. Allà, s’han trobat amb un altre grup de treballadors que venien en direcció contrària i tot seguit han començat una assemblea on decidiran quins són els propers passos a seguir. “Lluitarem fins a l’últim moment”, ha assegurat el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, al dirigir-se als seus companys, que havien encès neumàtics davant de les instal·lacions.

Paral·lelament, també han agafat els cotxes que tenien aparcats a la planta de pintura i han envoltat les instal·lacions. La plantilla està en vaga indefinida des del 4 de maig, quan la direcció volia tornar a obrir una línia de producció per atendre una comanda de Mercedes-Benz que s’havia d’entregar a finals de mes. El tancament afecta als 3.000 treballadors directes de l’empresa i posa en risc la feina de més de 20.000 treballadors indirectes. Des de primera hora, els treballadors de Nissan s’han concentrat davant de tots els seus centres de treball per protestar per l’anunci de l’empresa.

Els representants dels treballadors han rebut la notícia una hora abans de la roda de premsa del conseller delegat de Nissan, Makoto Uchida, que ha començat a les deu el matí. Segons fonts sindicals, els plans de Nissan inclouen tancar les tres plantes catalanes a finals d’any i reestructurar les que hi ha a la resta de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa