Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga indefinida dels treballadors de Nissan pel futur de la fàbrica de Zona Franca
  • CA

El comitè d’empresa de Nissan ha convocat una vaga de duració indefinida a partir d’aquest dilluns a tots els centres de la província de Barcelona. El motiu és la manca d’un pla industrial que garantitzi el futur d’aquestes fàbriques i naus i s’ha convocat després d’una setmana de reunions de mediació infructuoses, segons fonts sindicals consultades per Europa Press.

La protesta coincideix amb el dia que la companyia preveia tornar a posar en marxa la planta de la Zona Franca, que es va aturar en esclatar l’epidèmia de coronavirus. Era un retorn parcial, perquè només amb la producció d’una línia ja comptava cobrir la demanda a curt termini de vehicles ‘pick-up’ per a Mercedes-Benz. La representació dels treballadors planteja aquesta vaga “com a resposta a la falta de clarificació del futur a curt i mig termini” de l’empresa, com ja va informa dijous el sindicat UGT.

 

L’empresa promet decidir-se aviat

En declaracions a Europa Press aquest diumenge, portaveus de l’empresa lamenten no haver arribat a un acord en la reunió de mediació i reiteren que el futur de les plantes de Barcelona es coneixerà abans de l’estiu. Fins aleshores, Nissan defensa la recuperació de l’activitat productiva de forma gradual a partir d’aquest dilluns a les sis del matí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa