Colau exigeix Nissan que “revisi” el tancament de les plantes

L’alcaldessa considera un “mala notícia i un error” la decisió de la multinacional japonesa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit Nissan que “revisi” el tancament de les fàbriques que té a Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca i ha recordat a la multinacional japonesa que té una “responsabilitat directa” amb els treballadors pel suport i l’acompanyament que ha rebut de totes les administracions públiques durant els últims anys. Colau ha assegurat que el govern municipal no es resigna i ha demanat unitat a la resta de forces polítiques i administracions per trobar una solució consensuada.

Colau també s’ha defensat de les crítiques rebudes d’altres formacions i ha assegurat que sempre ha donat suport a Nissan i que ha defensat “una indústria en la qual creiem” perquè Barcelona aposta per la mobilitat sostenible. “El posicionament del govern municipal és clar i aposta per la continuïtat de Nissan”, ha dit. “Hem mantingut múltiples reunions amb la companyia i els treballadors”.

Una decisió cara

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que l’Ajuntament farà tot el possible per fer canviar d’opinió Nissan i ha assegurat que és una decisió que “pot sortir molt cara” a la multinacional, ja que es calcula que el cost total de tancar la planta i indemnitzar els treballadors pot pujar a més de 1.000 d’euros. Collboni ha augurat un “procés llarg, dolorós i molt costós per la companyia” si no rectifica.

Collboni ha anunciat que la setmana vinent hi haurà una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat per tractar la qüestió i que aquesta mateixa tarda es reunirà amb la direcció de Nissan per “saber què ha fallat i què es pot fer per revertir la decisió”. La multinacional japonesa ha rebutjat fins ara tots els plans presentats per les administracions i ha assegurat que la fàbrica de la Zona Franca no seria viable ni amb l’entrada de nous models. 

Mantenir “una via oberta d’interlocució”

L’Ajuntament de Barcelona i responsables de Nissan han acordat, això sí, mantenir “una via oberta d’interlocució” entre l’Ajuntament i la direcció de la companyia. Així ho asseguren fonts municipals a l’ACN, que expliquen que s’ha decidit en una reunió telemàtica que ha durat prop de 30 minuts. Hi han participat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; la comissionada d’Ocupació, Raquel Gil; l’encarregat de dirigir el tancament de la planta, Frank Torres; i Serafín del Arco, responsable de Relacions Institucionals de l’empresa automobilística.

Segons les mateixes fonts, conscients que la decisió es pren des del Japó, han traslladat a Nissan que l’Estat espanyol traurà “tota l’artilleria” perquè l’empresa “rectifiqui”. A més, s’ha recordat que l’any 2008 ja es va viure una situació similar i que les tres administracions, Estat, Generalitat i Ajuntament, es van conjurar i es va poder salvar la crisi. També han transmès que l’Ajuntament no es quedarà “de braços creuats” i han expressat el rebuig “en el fons i en la forma” de la decisió de tancament comunicada aquest dijous.

Més informació

Nou comentari