Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Meridiana Resisteix muta cap a un format de “microtalls” per la pressió policial
  • CA

L’amenaça de pluja i la pressió policial han fet que el tall de la Meridiana d’aquest vespre hagi estat atípic. Els meridians que han acudit avui a la cruïlla entre Meridiana i passeig Fabra i Puig, on des de la publicació de la sentència del Procés desenes de persones tallen el trànsit pràcticament a diari -amb un parèntesi per la pandèmia-, s’han trobat amb una afluència de manifestants menor per la pluja. A més, s’han topat amb dues unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i tres patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra i dos cotxes de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Abans de la pandèmia la presència policial era inexistent, més enllà de les patrulles de la policia local que tallaven el trànsit uns minuts abans de l’inici del tall. Des que va tornar Meridiana Resisteix, però, els talls no estan comunicats al departament d’Interior i, per tant, la policia fa acte de presència per evitar-los. A més, avui els Mossos estaven ubicats davant de l’estació de Sant Andreu Arenal, a pocs metres d’on se sol fer el tall. Normalment se situen més lluny, però avui el marge de maniobra dels manifestants era petit i han decidit no intentar tallar en el punt habitual.

És per això que, després d’uns minuts d’incertesa, Meridiana Resisteix ha decidit mutar cap a un format de “microtalls”, una fórmula que ja van provar fa mesos. Així, les desenes de manifestants s’han mobilitzat cap al carrer Dublín, a tocar del passeig Fabra i Puig. Allà han tallat el trànsit durant uns 20 minuts, provocant l’ira dels conductors i malgrat els avisos d’alguns agents dels Mossos. “Ho volem fer per les bones, sinó farem ús de la força”, avisava un agent de la policia catalana als manifestants.

Ha estat al carrer Dublín on els meridians s’han solidaritzat amb les protestes contra el racisme que s’estan donant arreu del món per la mort de George Floyd. Per fer-ho s’han agenollat, un dels símbols del moviment Black lives matter.

Passats els 20 minuts del tall a Dublín, un grup de prop d’un centenar de persones s’ha endinsat en el barri de Sant Andreu (Sant Andreu) per seguir amb els “microtalls”. Abans, però, han celebrat una assemblea de menys de cinc minuts en què s’han conjurat per seguir fent talls. “Hem de marejar la perdiu”, resumia una manifestant. Mentrestant, el grup avançava per Sant Andreu per a sorpresa dels veïns, que es preguntaven què feien prop de 100 persones caminant juntes pel seu barri.

El següent punt on han aturat el trànsit ha estat el carrer Garcilaso amb Meridiana, a uns 15 minuts d’on se sol fer la protesta. Allà s’han viscut moments de tensió amb els conductors, alguns dels quals han escridassat els manifestants. “Deixeu passar els que venim de treballar!”, exclamava un conductor.

Més notícies
VÍDEO | La tensió puja a la Meridiana i dos joves acaben retinguts pels Mossos
Notícia: VÍDEO | La tensió puja a la Meridiana i dos joves acaben retinguts pels Mossos
Comparteix
Tots dos acaben identificats després d'una persecució | Un d'ells anava acreditat com a periodista
Una participant al tall de la Meridiana llueix una mascareta personalitzada / Meridiana Resisteix
Meridiana Resisteix desafia els Mossos anunciant talls sense comunicar 3 cops per setmana
Notícia: Meridiana Resisteix desafia els Mossos anunciant talls sense comunicar 3 cops per setmana
Comparteix
L’estira-i-arronsa dels últims dies amb la policia catalana porten els manifestants a protestar per partida doble

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa