La divisió entre manifestants amenaça el tall de la Meridiana

L'última assemblea aireja la tensió i enfrontaments i porta alguns 'meridians' a abandonar la protesta

Vuit mesos després de talls pràcticament diaris –amb el permís de la pandèmia de la Covid-19–, la protesta de la Meridiana perilla. L’assemblea d’ahir al vespre pot haver dinamitat el que fins ara era un oasi de l’independentisme, que té en la Meridiana un exemple de com mantenir la reivindicació. “Va ser nefasta”, comenten fonts coneixedores respecte de l’assemblea d’ahir, en què es va votar si es comunicarien els talls d’ara endavant. La decisió va ser comunicar-los, però el cost de fer-ho podria ser alt.

“L’ordre del dia no es va respectar i, en conjunt, va ser una assemblea lamentable i poc respectuosa”, comença el comunicat al Telegram de Meridiana Resisteix enviat aquest matí. “Molta tensió, insults i faltes de respecte”, afegeixen fonts coneixedores consultades pel TOT Barcelona quant a la situació viscuda ahir al vespre. Els inicis del tall es remunten a la publicació de la sentència del Suprem contra els presos polítics, i en un començament la protesta no es comunicava la departament d’Interior i, per tant, es vivien moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Més endavant, però, els meridians van optar per comunicar el tall, cosa que els facilitava la protesta perquè els antiavalots no els intentarien foragitar i, a més, la Guàrdia Urbana de Barcelona faria els talls de trànsit per evitar atropellaments.

Des que es va comunicar per primera vegada, l’assemblea de Meridiana Resisteix votava un cop al mes si tornava a comunicar el tall a Interior. A mesura que passava el temps, expliquen fonts properes, la tensió ha augmentat i a l’assemblea d’ahir l’enfrontament va ser total i la ruptura s’ha consumat. Com a conseqüència de la tensió viscuda ahir, el tall ha quedat fracturat. Així, dues comissions, la de seguretat i la de comunicació, han abandonat la protesta i suspès l’activitat, respectivament, segons ha informat Meridiana Resisteix aquest matí. Les comissions antirepressiva i la que gestiona la caixa de resistència seguiran operatives.

A més, el col·lectiu El Barri Resisteix, que aposta per accions contundents i per no comunicar el tall, també deixarà de donar suport al tall, segons ha informat a través de Telegram. Al mateix comunicat es detallava que Marina Resisteix, un grup que ha intentat durant mesos implantar un tall com el de Meridiana davant de la Monumental, també deixava de donar a suport a Meridiana. El col·lectiu de Marina ho ha desmentit hores després.

Malgrat tot, la comunicació ha tirat endavant i els dies de tall serna dilluns, dimecres i divendres. Aquesta setmana, i de forma excepcional, també es farà el tall dimarts, la revetlla de Sant Joan. La comunicació del tall serà, “almenys”, de dues setmanes, segons Meridiana Resisteix.

Més informació

Nou comentari