Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La divisió entre manifestants amenaça el tall de la Meridiana
  • CA

Vuit mesos després de talls pràcticament diaris –amb el permís de la pandèmia de la Covid-19–, la protesta de la Meridiana perilla. L’assemblea d’ahir al vespre pot haver dinamitat el que fins ara era un oasi de l’independentisme, que té en la Meridiana un exemple de com mantenir la reivindicació. “Va ser nefasta”, comenten fonts coneixedores respecte de l’assemblea d’ahir, en què es va votar si es comunicarien els talls d’ara endavant. La decisió va ser comunicar-los, però el cost de fer-ho podria ser alt.

“L’ordre del dia no es va respectar i, en conjunt, va ser una assemblea lamentable i poc respectuosa”, comença el comunicat al Telegram de Meridiana Resisteix enviat aquest matí. “Molta tensió, insults i faltes de respecte”, afegeixen fonts coneixedores consultades pel TOT Barcelona quant a la situació viscuda ahir al vespre. Els inicis del tall es remunten a la publicació de la sentència del Suprem contra els presos polítics, i en un començament la protesta no es comunicava la departament d’Interior i, per tant, es vivien moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Més endavant, però, els meridians van optar per comunicar el tall, cosa que els facilitava la protesta perquè els antiavalots no els intentarien foragitar i, a més, la Guàrdia Urbana de Barcelona faria els talls de trànsit per evitar atropellaments.

Des que es va comunicar per primera vegada, l’assemblea de Meridiana Resisteix votava un cop al mes si tornava a comunicar el tall a Interior. A mesura que passava el temps, expliquen fonts properes, la tensió ha augmentat i a l’assemblea d’ahir l’enfrontament va ser total i la ruptura s’ha consumat. Com a conseqüència de la tensió viscuda ahir, el tall ha quedat fracturat. Així, dues comissions, la de seguretat i la de comunicació, han abandonat la protesta i suspès l’activitat, respectivament, segons ha informat Meridiana Resisteix aquest matí. Les comissions antirepressiva i la que gestiona la caixa de resistència seguiran operatives.

A més, el col·lectiu El Barri Resisteix, que aposta per accions contundents i per no comunicar el tall, també deixarà de donar suport al tall, segons ha informat a través de Telegram. Al mateix comunicat es detallava que Marina Resisteix, un grup que ha intentat durant mesos implantar un tall com el de Meridiana davant de la Monumental, també deixava de donar a suport a Meridiana. El col·lectiu de Marina ho ha desmentit hores després.

Malgrat tot, la comunicació ha tirat endavant i els dies de tall serna dilluns, dimecres i divendres. Aquesta setmana, i de forma excepcional, també es farà el tall dimarts, la revetlla de Sant Joan. La comunicació del tall serà, “almenys”, de dues setmanes, segons Meridiana Resisteix.

Més notícies
Javier Martínez, encapsulat al tall de la Meridiana / Twitter - @JavierM21161125
El pare del nen mort el 17A a la Rambla, denunciat per error al tall de Meridiana
Notícia: El pare del nen mort el 17A a la Rambla, denunciat per error al tall de Meridiana
Comparteix
Tornava de l'homenatge a les víctimes de l'atac d'Hipercor
El regidor Josep Bou, al costat del tall de la Meridiana / D.C.
Bou (PP) es planta a la Meridiana i acusa els Mossos de connivència segons abans que desfassin el tall
Notícia: Bou (PP) es planta a la Meridiana i acusa els Mossos de connivència segons abans que desfassin el tall
Comparteix
El regidor del PP assegura que una dona ha fet els gestos d'estossegar-li per passar-li el coronavirus
El tall de la Meridiana, aquest dimecres, 17 de juny / S.B.
El tall de la Meridiana resisteix mentre una entitat ultraespanyolista el donava per mort
Notícia: El tall de la Meridiana resisteix mentre una entitat ultraespanyolista el donava per mort
Comparteix
Pocs manifestants s'han concentrat aquest dimecres al punt habitual i han aturat el trànsit uns minuts, fins que s'hi han acostat els antiavalots
Antiavalots dels Mossos esbandint els manifestants de la Meridiana / S.B.
La fiscalia demana explicacions a Buch sobre els talls de la Meridiana
Notícia: La fiscalia demana explicacions a Buch sobre els talls de la Meridiana
Comparteix
El requeriment ha estat enviat al departament de Miquel Buch arran d'una denúncia presentada per Ciutadans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa