Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pare del nen mort el 17A a la Rambla, denunciat per error al tall de Meridiana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van tornar a fer identificacions al tall de la Meridiana aquest divendres. Una de les persones a qui els agents van demanar la documentació i van anunciar-li una multa és Javier Martínez, el pare del petit Xavi que va morir en l’atemptat del 17A a la Rambla. Venia de l’homenatge a les víctimes de l’atac a Hipercor, que se celebrava com cada any davant del monument ubicat a pocs metres de Fabra i Puig. Va creuar el pas de vianants quan el semàfor es va posar verd i la policia el va considerar un manifestant més.

“No estàvem fent res, només creuàvem el semàfor per anar a buscar el cotxe, que el teníem aparcat a l’altra banda de la Meridiana”, explica per telèfon al TOT Barcelona. En acabar l’acte memorial d’Hipercor, un grup d’assistents s’havia quedat xerrant sobre la campanya de crowdfunding que han llançat víctimes del 17A per aclarir els fets. Després d’una estona de conversa, Martínez va decidir marxar cap a casa. Sobtadament, relata, va ser encapsulat al pas de vianants juntament amb la seva filla i la parella d’ella i el regidor badaloní David Torrent, que és amic de la família.

“Els agents ens van encerclar ràpidament a tot el grup de gent que creuàvem el pas de zebra”, detalla. Recorda que al costat mar de l’avinguda, al costat de l’estació de busos, sí que hi havia manifestants que cantaven “llibertat” i els noms dels presos polítics. Però a la vorera del davant on ell era, assegura, no hi havia cap protesta. “Una patrulla deia alguna cosa per megafonia, però no se sentia bé des d’on érem”, afegeix. “Ni estàvem cridant, ni tallant el trànsit, ni trencant res”, assenyala.

Agents dels Mossos li van demanar la documentació i li han anunciar que estava “sancionat”, sosté. “Li vaig respondre ‘gràcies’ i ja està, no vaig voler discutir”, rememora. De moment no es planteja recórrer la denúncia i prefereix esperar a comprovar si realment li arriba una multa. “Si finalment se’ns sanciona per haver sentir cantar Llibertat presos polítics, doncs pagarem, quin remei”, lamenta.

Portaveus dels Mossos d’Esquadra confirmen al TOT Barcelona que hi ha haver una intervenció policial divendres vespre al tall de Meridiana Resisteix, però no detallen quantes persones van ser identificades. Tampoc detallen si una d’elles és Javier Martínez, per protecció de dades. Matisen, això sí, que els agents fan identificacions i denúncies però la decisió sobre la multa que correspon als fets no la prenen en cap cas els agents.

El regidor Josep Bou (PP) també era a la cruïlla, després d’assistir al mateix homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor. En declaracions als mitjans de comunicació precisament va acusar els Mossos d’Esquadra de “connivència” just abans que una filera d’antivalots desfessin el tall.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a juny 21, 2020 | 10:32
    Serafi Bandarra i Grataconys juny 21, 2020 | 10:32
    Visca el senyor recto i la majordoma

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa