El tall de la Meridiana resisteix mentre una entitat ultraespanyolista el donava per mort

Pocs manifestants s'han concentrat aquest dimecres al punt habitual i han aturat el trànsit uns minuts, fins que s'hi han acostat els antiavalots

Pocs manifestants aquest dimecres en el tall de la Meridiana, però l’avinguda ha tingut el trànsit tallat en direcció Besòs entre 10 i 15 minuts. Després de debatre durant estona si eren prou gent per fer el tall, els participants en la convocatòria s’han decidit finalment, conscients que de seguida tindrien al damunt els antiavalots dels Mossos d’Esquadra, amb sis furgons preparats com aquests últims dies.

Tot i així, han aguantat els tres avisos que els fan per megafonia –ja és una rutina– i fins que els membres de l’ARRO no s’han posat en marxar en direcció cap on eren han tingut els cotxes aturats a l’altura del passeig Fabra i Puig. Els conductors s’han queixat tocant el clàxon i alguns fins i tot han baixat del cotxe per arrossegar-lo a peu a través dels manifestants. Diversos motoristes han fet el mateix, com ja estan acostumats.

Quan els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona s’han posat en fila a l’altra banda de la calçada per travessar i acostar-se als manifestants, ràpidament els participants en el tall han marxat, corrent cap a la rambla Fabra i Puig. S’han endinsat cap a Sant Andreu mentre una altra filera d’antiavalots els seguien. Però ràpidament els manifestants s’han dispersat i els ARRO ho han deixat estar i han tornat cap on tenien els furgons, a la Meridiana.

D’aquesta manera, i encara que amb poca presència, l’organització ha salvat un dia més la protesta que l’entitat ultraespanyolista S’ha Acabat donava per morta dimarts, l’endemà de l’última convocatòria, basant-se en el fet que aquell dia el tall havia durat menys que altres vegades perquè els antiavalots el van esbandir més ràpid i que el canal de Telegram dels organitzadors va admetre que tenien “dificultats”, tot que també deien que persistirien.

Tot això passava el dia que s’ha sabut que la fiscalia ha enviat a la conselleria d’Interior un requeriment en què interroga el conseller Miquel Buch sobre els tràmits que va fer durant els mesos en què el tall de la Meridiana, que es comunicava prèviament a través de l’ANC, va ser una manifestació legal, entre el 6 de desembre i mitjans de març, moment en què es va deixar de fer pel confinament per la pandèmia de Covid-19.

Des que s’ha reprès durant la desescalada, els participants en la protesta ja no la comuniquen, de manera que passa a ser una manifestació il·legal que els Mossos tracten com un problema d’ordre públic, com han fet aquest dimecres un dia més. Però la tramitació de la denúncia que Ciutadans va posar en el seu moment continua i aquesta setmana ha generat el primer efecte, en forma del requeriment enviat a Interior.

Més informació

Nou comentari