Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tall de la Meridiana resisteix mentre una entitat ultraespanyolista el donava per mort
  • CA

Pocs manifestants aquest dimecres en el tall de la Meridiana, però l’avinguda ha tingut el trànsit tallat en direcció Besòs entre 10 i 15 minuts. Després de debatre durant estona si eren prou gent per fer el tall, els participants en la convocatòria s’han decidit finalment, conscients que de seguida tindrien al damunt els antiavalots dels Mossos d’Esquadra, amb sis furgons preparats com aquests últims dies.

Tot i així, han aguantat els tres avisos que els fan per megafonia –ja és una rutina– i fins que els membres de l’ARRO no s’han posat en marxar en direcció cap on eren han tingut els cotxes aturats a l’altura del passeig Fabra i Puig. Els conductors s’han queixat tocant el clàxon i alguns fins i tot han baixat del cotxe per arrossegar-lo a peu a través dels manifestants. Diversos motoristes han fet el mateix, com ja estan acostumats.

Quan els agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona s’han posat en fila a l’altra banda de la calçada per travessar i acostar-se als manifestants, ràpidament els participants en el tall han marxat, corrent cap a la rambla Fabra i Puig. S’han endinsat cap a Sant Andreu mentre una altra filera d’antiavalots els seguien. Però ràpidament els manifestants s’han dispersat i els ARRO ho han deixat estar i han tornat cap on tenien els furgons, a la Meridiana.

D’aquesta manera, i encara que amb poca presència, l’organització ha salvat un dia més la protesta que l’entitat ultraespanyolista S’ha Acabat donava per morta dimarts, l’endemà de l’última convocatòria, basant-se en el fet que aquell dia el tall havia durat menys que altres vegades perquè els antiavalots el van esbandir més ràpid i que el canal de Telegram dels organitzadors va admetre que tenien “dificultats”, tot que també deien que persistirien.

Tot això passava el dia que s’ha sabut que la fiscalia ha enviat a la conselleria d’Interior un requeriment en què interroga el conseller Miquel Buch sobre els tràmits que va fer durant els mesos en què el tall de la Meridiana, que es comunicava prèviament a través de l’ANC, va ser una manifestació legal, entre el 6 de desembre i mitjans de març, moment en què es va deixar de fer pel confinament per la pandèmia de Covid-19.

Des que s’ha reprès durant la desescalada, els participants en la protesta ja no la comuniquen, de manera que passa a ser una manifestació il·legal que els Mossos tracten com un problema d’ordre públic, com han fet aquest dimecres un dia més. Però la tramitació de la denúncia que Ciutadans va posar en el seu moment continua i aquesta setmana ha generat el primer efecte, en forma del requeriment enviat a Interior.

Més notícies
Antiavalots dels Mossos esbandint els manifestants de la Meridiana / S.B.
La fiscalia demana explicacions a Buch sobre els talls de la Meridiana
Notícia: La fiscalia demana explicacions a Buch sobre els talls de la Meridiana
Comparteix
El requeriment ha estat enviat al departament de Miquel Buch arran d'una denúncia presentada per Ciutadans
Agents antiavalots de l'ARRO de Barcelona, encapsulant manifestants a la Meridiana / S.B.
Antiavalots amb la seva cara més ‘soft’ encapsulen i identifiquen manifestants a la Meridiana
Notícia: Antiavalots amb la seva cara més ‘soft’ encapsulen i identifiquen manifestants a la Meridiana
Comparteix
Els agents s'han presentat al tall d'aquest dilluns sense el casc posat però plenament a demanar la documentació i apuntar les dades de tantes persones com poguessin
Antiavalots dels Mossos esbandint els manifestants de la Meridiana / S.B.
Un exèrcit d’antiavalots esbandeix el tall de la Meridiana i persegueix manifestants pels carrers del voltant
Notícia: Un exèrcit d’antiavalots esbandeix el tall de la Meridiana i persegueix manifestants pels carrers del voltant
Comparteix
Els Mossos amplien el dispositiu dia a dia mentre puja la tensió des de la represa de la protesta en la desescalada del confinament
VÍDEO | La tensió puja a la Meridiana i dos joves acaben retinguts pels Mossos
Notícia: VÍDEO | La tensió puja a la Meridiana i dos joves acaben retinguts pels Mossos
Comparteix
Tots dos acaben identificats després d'una persecució | Un d'ells anava acreditat com a periodista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa