Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antiavalots amb la seva cara més ‘soft’ encapsulen i identifiquen manifestants a la Meridiana
  • CA

Jornada estranya al tall de Meridiana Resisteix. Força menys manifestants que divendres i, sobretot, sense el sector més jove, que marca la diferència. I els antiavalots han decidit presentar-se avui amb la seva cara més soft, és a dir sense el casc que els dona la imatge més dura, al final d’un dia que ha començat molt malament per al cos i per a les unitats ARRO perquè s’ha fet públic que un grup d’agent d’aquesta especialitat estan investigats per un cas de racisme al Bages. Això just quan fa una setmana que va ser condemnat el cap de l’ARRO de Barcelona, Jordi Arasa, per lesions causades a manifestants en el desallotjament de la plaça Catalunya del 2011.

El cas és, però, que als Mossos no els ha calgut exercir cap mena de força per fer marxar els manifestants que, un dia més i com tres cops per setmana des que va començar la desescalada, han tallat la Meridiana. És una protesta que va començar a l’octubre arran de la sentència del Procés, que es va mantenir fins al març –en aquells moments es comunicava i era autoritzada pel departament d’Interior– i que s’ha reprès després de la fase dura del confinament per la Covid-19 però només amb tres cites setmanals.

Un dia més, quan els manifestants veuen acostar-se els antiavalots, ràpidament marxen de la calçada. Però avui, malgrat aquesta imatge més soft que han decidit donar els agents, també tenien el pla d’encapsular i identificar tots els manifestants que poguessin allà mateix, a diferència d’altres dies, que han optat per perseguir, encapsular i identificar el front jove que s’esmuny pels carrers de Vilapicina. Aquest sector no s’ha deixat veure avui i els identificats han sigut els manifestants més sèniors que s’han quedat a la vorera un cop han vist sortir els antiavalots dels furgons.

En l’operació d’encapsulada, s’hi han quedat atrapats vianants despistats –que els agents han deixat marxar quan els han dit que no formaven part de la protesta– i manifestants de la tercera edat, a alguns dels quals se’ls ha anunciat que serien identificats mentre estaven asseguts en un banc i tot i insistir que no havien ni trepitjat la calçada. “De moment ensenyi’m el DNI que vull saber amb qui parlo”, ha dit el responsable del dispositiu a un manifestant que al·legava que no havia tallat el trànsit.

Posteriorment, el canal de Meridiana Resisteix a Telegram ha comunicat que avui donava per desconvocada la protesta per les “dificultats” trobades i ha confirmat una desena d’identificacions, que poden acabar en multes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa